Porcelán fogszabályozó a szabályos fogsor szolgálatában

porcelán fogszabályozóPorcelán fogszabályozó a szabályos fogsor szolgálatában  

A mindennapi magabiztosság témája kapcsán akarva-akaratlanul is előkerül a fogainkkal való elégedettség. Ugyan kétségtelen, hogy azok egészsége elsődleges, de egyúttal az esztétikus megjelenés érdekében is sokan szeretnénk tenni. Ez már csak azért is figyelmet érdemel, mert az egymásra dőlt, torlódott fogak gyakran a szájhigiéniára is rányomják bélyegüket, s innentől még a legnagyobb odafigyelés ellenére is egyenes út vezethet a fogszuvasodáshoz.  

 

Fogszabályozás akár felnőttként is 

Ideális esetben már gyermekkorban megtörténik a fogszabályozás. Előfordulhat azonban, hogy ennek ellenére a később kinövő bölcsességfogak újabb problémákat okoznak, vagy egészen egyszerűen elmarad a gyermekkori szabályozás. Ilyenkor sincs azonban semmi veszve, és nem kell életünket torlódott, megdőlt fogakkal és a fogak közötti hézagokkal leélni. Igaz, felnőttként hosszadalmasabb, körülbelül másfél-két évig is eltarthat az eljárás, de tökéletes végeredmények érhetőek el. Ebben az olyan korszerű készülékeknek is fontos szerep jut, mint amilyen az önligírozó porcelán fogszabályzó. Az alacsony súrlódású bracketek számos előnnyel bírnak, s megfontolandó, hogy erre a megoldásra essen a választás. A hagyományos készülékkel szemben e fajtának fogszabályzó ívei lazábban helyezkednek el, így az ívek kisebb erőt fejtenek ki, mely alkalmas a fogak hosszabb távon történő mozgatására, vagyis kevesebbszer kell megjelenni a szakembernél igazításra.  

 

Porcelán fogszabályozó az egészséges fogakért 

A porcelán fogszabályzó nem csak abban nyújthat segítséget, hogy fogaink végre rendezetten álljanak, hanem az ezzel összefüggésben levő területeken is. A korábbi beszédzavar fokozatosan eltűnhet, ami rengeteg előnnyel jár a mindennapi életben. A fogakat ideális irányból éri majd a rágóerő, ami az emésztés teljességére is hatással lehet. S ami mindezeknél sokkal fontosabb, az nem más, mint a szájápolási nehézségek leküzdése. Míg korábban az egymásra dőlt fogak között szinte lehetetlen volt tisztítani a réseket, addig a szabályozás után megvalósítható a tökéletes szájhigiénia és ezzel együtt fogászati megbetegedések megelőzése. A porcelán fogszabályozó felnőttkorban is nagy segítséget nyújthat abban, hogy az akár egész addig életünket megnehezítő problémának végre sikerüljön pontot tenni a végére.  

 

Megelőzés fogszabályozással  

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis mennyibe kerül mindez. A porcelán fogszabályzó ár ívenként akár több százezer forintot is kitehet, és a rendszeres orvosi ellenőrzésekkel is mindenképpen számolni kell. Érdemes azonban minderre inkább úgy tekinteni, mint egy jövőre szóló befektetésre. A szuvasodás, és az esetlegesen szükségessé váló foghúzás a későbbi fogpótlást vetítik előre, annak minden költségével. Egyszerűbb tehát, ha inkább a megfelelő szájhigiéniát is lehetővé tevő, rendezett fogsor megvalósítása a cél, mint a felmerülő egészségügyi problémák orvoslása.  

 

Profi segítség a Clinidentnél 

A fogszabályzó porcelán alapanyagból is készülhet, mely esztétikus megjelenése miatt nagy népszerűségnek örvend. Akár nagyobb fokú szabálytalanság is kezelhető segítségével, és felnőtteknél is gond nélkül alkalmazható. A jó tisztíthatóság és kiváló hatékonyság mellett a porcelán fogszabályzó hátránya talán csak abban merül ki, hogy a porcelán bracketek kissé költségesebbek, mintha más alapanyag mellett tennénk le a voksot. A Clinident Fogászati Centrum szakemberei minden érdeklődőnek segítenek megtalálni azt a készüléket, mely igényeinek és korosztályának leginkább megfelel. Dr. Kerekes Fanni a fogszabályozás mellett esztétikai fogászati kezelésekkel is várja a pácienseket. Dr. Nagy Dóra Zsófia kifejezetten a gyerkőcök fogászati kezelései és ezzel együtt a kezdeti fogszabályozás terén áll rendelkezésre. A klinika igényes környezettel és maximális odafigyeléssel igyekszik megszüntetni azokat a tévhiteket, melyek még ma is sokakat eltántorítanak a szükségessé váló fogászati beavatkozásoktól.  

Online bejelentkezés


Szóljon hozzá Ön is

Az e-mail címe nem fog megjelenni a kommentben.

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.

1 + tíz =