cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

Cirkónium korona

Szeretnél szebb mosolyt, elégedetlen vagy fogaid formájával és színével, vagy le szeretnéd cserélni a régi koronáidat esztétikusabbra?

Amennyiben a fogsorod esztétikai problémája olyan mértékű, hogy tömés vagy porcelán héj segítségével nem korrigálható, abban az esetben alkalmazzuk a cirkónium kerámia koronákat.

Évtizedekkel ezelőtt a pácienseknek gyakran választaniuk kellett a fogorvosi székben ülve:

 • erős és tartós fogpótlást szeretnének
 • vagy szép, de kevésbé erős kialakítást?

Azoknak volt szerencséjük, akik a sérült frontfogaikat akarták helyrehozni, hiszen náluk a tiszta porcelánból készült koronák ideális megoldást jelentettek.

De mi volt azokkal, akiknek foghiánya volt (talán épp elől), és akiknek azt mondta a fogorvosa:

“Porcelánvázból nem készülhet híd, ezért marad az erős és tartós, de kevésbé szép megoldás, a fémkerámia?”

A cirkónium korona megjelenésével azonban ennek a problémának örökre búcsút inthetsz, hiszen a megoldás:

 • frontfogaknál és őrlőfogaknál egyaránt alkalmazható,
 • kiváló módszer fogkoronaként és foghíd elemeként,
 • nem okoz allergiás reakciót,
 • teljesen fémmentes,
 • nincs szürkés ínyszél,
 • pontosabb ínyszéli záródás érhető el vele,
 • implantátumra építve is használható.
 • a cirkónium váz a fogakéhoz hasonló fehér színű

A kiváló fényáteresztő képesség miatt a cirkónium korona páratlanul szép és természetes hatást kelt, ezáltal a legjobb és legszebb válasz lehet a problémáidra.

Ráadásul a hagyományos fémmentes koronák hajlítószilárdságával (150-200 MPA) szemben a cirkónium korona akár 8-10-szer többre képes (1200 MPa), ezért az tovább bírja és többet bír a páciensek szájában.

 cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

 cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

21. századi megoldás, modern technológia

A cirkónium korona úgynevezett CAD/CAM technológiával, vagyis számítógépes tervezéssel és számítógépes megvalósítással készül.

Számítógép vezérelte CAD/CAM tervező és kivitelező rendszerrel készül, melynek során robottechnológia segítségével alakítják ki a fogpótlást. Ennek köszönhetően az emberi kéz által készített koronákhoz képest sokkal pontosabb és jobb minőségű fogpótlásokat lehet ezzel az eljárással készíteni, melyek élettartama is hosszabb az átlagosnál.

Az eljárás sosem látott pontosságot kínál:

 • a preparált fogakról készülő lenyomatot egy szkenner tapogatja le,
 • majd az így kapott eredményt egy számítógépes programban rögzítik,
 • amely a bevitt adatok segítségével kifaragja a vázat egy frézgép segítségével.
 • A vázra végül ráégetik a porcelánleplezést.

A korszerű megoldásnak köszönhetően magas esztétikum, szövetbarát kialakítás és egyedülálló tartósság biztosítható.

A Clinident fogorvosai nagy rutinnal rendelkeznek a cirkónium koronák készítése terén, és a megoldást mindig örömmel ajánljuk, hiszen tudjuk, hogy végül ellenőrzött minőséget kapsz.

Fémmentes porcelánkorona

Tudod, hogy miért választja oly sok páciens a fémmentes porcelánkoronát? Azért, mert ez a megoldás nem okoz allergiát, és olyan a hatása, mint eredeti fogaidnak.

A kedvező árú és tartós fémkerámia-koronánál sajnos előfordulhat, hogy egy idő után elszürkül az ínyszél, ezért a páciens kényelmetlenül érzi magát. Zavarja, hogy fogai nem csillognak olyan természetesen, mint fiatal korában.

A bosszúság hátterében a fémváz áll, amely ugyan erős alapot ad a fogműnek, mégis a szürke szín áttetszik az azt borító porcelánleplezésen. Apró kellemetlenség, de sokakat zavar.

 

 cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

Milyen megoldást nyújt neked a Clinident ez ellen?

A porcelánkoronát, amely ugyanabból az anyagból készül, mint a hollywoodi sztárok választása, a héjkerámia. Miután felhelyezzük azt a fogadra, alapos vizsgálat nélkül gyakran még egy másik fogorvos sem tudja megmondani, hogy a fogmű eredeti-e vagy mesterséges.

A korszerű gyártástechnológia miatt pedig nagy törésszilárdságot érhetünk el, vagyis nem kell félned attól, hogy a korona egy erősebb harapástól megtörik.

A fémvázas koronáknál az idő múlásával – ahogyan a fogíny néhány millimétert visszahúzódik – fémkerámia korona szürke szegélye szembetűnővé válhat.

Cirkónium korona használatával ez a probléma nem áll fent. Emellett a cirkónium teljesen szövetbarát, nem irritálja az ínyt, nem allergizál, így fémallergia esetén is alkalmazható.

Cirkónium koronák elkészítésének lépései

Az első lépés: a diagnosztika

Legyen szó bármilyen fogászati problémáról, az első lépés a megfelelő diagnosztika és a szükséges kezelési terv összeállítása. Fogorvosaink pontosan meg akarják ismerni az állapotodat, és személyre szabott megoldásokat szeretnének neked kínálni.

Sérült fog esetén meg kell nézni, hogy miképp lehet helyrehozni a problémát: töméssel, fogászati betéttel vagy koronával?

Esztétikai problémák esetén jöhet a porcelánhéj vagy a fogfehérítés, helytelenül álló fogak esetén a fogszabályozás, és szájhigiéniás gondoknál a fogkő-eltávolítás vagy parodontológiai kezelés.

A fogászati probléma felismerését a diagnosztika segíti: a fizikális vizsgálat és a képalkotó-eljárás miatt átfogó képet kapunk szájüregi képleteidről, így összeállíthatunk egy precíz, megvalósítható kezelési tervet.

A leendő koronák megtervezése az első konzultációkor digitális fényképek segítségével történik. Ekkor választjátok ki a fogorvossal közösen a fogkorona színét és formáját, álmaid mosolyának eléréséhez.

 cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

 cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

cirkónium korona, fogkorona, esztétikai fogászat

 • Előkészítés

  Eltávolítjuk a fog sérült részeit, lecsiszoljuk (preparáljuk) 1mm mélységben, így kialakítjuk azt a formát, ami a korona alapját képezheti.

 • Lenyomat és fogszín kiválasztása

  Lenyomatot készítünk és lemintázzuk a lecsiszolt fog formáját. Közben a pácienssel együtt meghatározzuk a kívánt fogszínt.

 • Ideiglenes korona készítése

  A fogra mindig kerül ideiglenes korona a rendelőben, hogy megvédje a lecsiszolt fogakat és az ínyt, valamint megfelelő esztétikai megoldást biztosítson a végleges fogpótlás elkészültéig.

 • A korona elkészítése a fogtechnikai laborban

  A lenyomat alapján minta készül és erre a mintára készíti el a fogtechnikus a koronát. A fogtechnikus a minta alapján elkészíti a koronát. A végleges korona 1 hét alatt készül el.

 • Korona beragasztása a rendelőben

  A végleges korona elkészültekor az ideiglenes korona helyére bepróbáljuk, és ha mindent rendben találunk, az megfelelően illeszkedik, színe és formája tökéletes, a korona a fogra ragasztóval rögzítésre kerül.

 • Végeredmény a gyönyörű és természetes mosoly!

  A fog megjelenésében is funkciójában is megtévesztésig hasonló lesz a természetes fogakhoz. Megfelelő gondozással hosszú évekre biztosíthatja gyönyörű mosolyod és egészséges harapásod!

Klinikánkon az elmúlt 15 évben közel 6000 db gyönyörűen kidolgozott, az igazi foghoz megtévesztően hasonló - vagy annál még szebb - koronát készítettünk el. Miért gyere Te is hozzánk a fogsorod megszépítésére?

 • Kizárólag kiváló minőségű svájci CAD/CAM tervezésű koronákat alkalmazunk.
 • A számítógépes tervezésnek köszönhetően a korona hajszálpontosan fog illeszkedni a foghoz.
 • A kidolgozás minősége miatt a Clinidentnél páratlanul szép, természetes hatású és észrevehetetlen fogpótlást fogsz kapni.
 • A cirkónium korona teljesen fémmentes, nem okoz allergiás reakciót, mint a fémtartalmú korona.
 • A hagyományos fémkerámia koronánál nem sokkal drágább, viszont hosszú évekre gyönyörű fogat varázsol neked.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Cirkónium korona ára az árlista menüpont alapján

Cirkónium kerámia korona/hídtag:

75 900 Ft

• helyi érzéstelenítés

• fog előkészítése koronához

• lenyomatvétel

• CAD/CAM rendszerrel történő korona tervezés és elkészítés

• elkészített cirkónium korona rögzítése

Időtartam: A teljes munka 14 nap alatt készül el.

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.