Mitől eshet le a korona?

Mitől eshet le a korona?

Sajnos előfordulhat, hogy az évekkel vagy akár a hónapokkal korábban felhelyezett korona leesik, aminek több oka is lehet. Ilyen esetben a legtöbbször újra kell készíteni a koronát, ami jelentős költséggel jár.

leesett korona

1. A korona leeshet pontatlan fogtechnikai kivitelezés miatt, ilyenkor nem záródik résmentesen, nem fekszik fel jól a fogra, így előbb-utóbb lepottyan.

2. A koronát felhelyező fogorvos hibájaként róható fel, ha a fogat túlságosan lecsiszolja, túl rövid a csonk és kis felületen tud rögzülni a korona.

3. Előfordulhat, hogy a felrakásnál használatos ragasztócement lassan kioldódik, és ez okozza a kellemetlenséget.

4. A koronát tartó fogak nem igényelnek különleges ápolást, de nem megfelelő szájhigiéniás rutin esetén szuvasodásléphet fel, ami miatt a korona meglazul. A napi legalább kétszeri, megfelelő technikával, puha sörtéjű fogkefével végzett fogmosás, a szájvíz és a fogselyem használata, valamint a fogorvos rendszeres félévente/évente történő látogatása

5. Ritkán előfordul sajnos az is, hogy túl kemény étel rágása, vagy baleset során a fogat ért ütés miatt esik le a korona. Ha megtörtént a baj, a visszaragasztás általában csak átmeneti megoldás, mert az alapvető okot nem szünteti meg, csak “tüneti kezelést” jelent ez néhány ezer forintos tétel. A koronát a drogériában kapható ideiglenes ragasztóval is visszahelyezheti, amíg nem jut el a fogorvosához.

Az esetek többségében újra kell készíteni a koronát, melyek költsége attól függ, hogy milyen típusú korona, illetve milyen egyéb fogkezelés szükséges még a felhelyezés előtt. Plusz kiadást jelent például a gyökérkezelés, vagy a csap készítése.

  Online bejelentkezés

  Bejelentkezés telefonon: 06 20 264 5840

  Leesett korona pótlása

  Koronával kapcsolatos kérdést tett fel egyik olvasónk:

  „Egy helyi fogorvost kerestem fel, mivel régi koronám leesett a helyéről. Cserére mentem volna, de közölte a fogorvos, hogy most betömi, majd később kihúzni tudja csak, mivel két oldalon olyan pici a fogam, hogy arra koronát nem tud rakni. Ezen az oldalon ez az utolsó fogam, mögötte már nincs semmi. Kérdésem az lenne, hogy tudnának-e még ilyen helyzetben is fogat “pótolni” és elkerülni a foghúzást?”

  fog eltávolítása mindig a legvégső megoldás lehet csak. Ameddig csak lehet, megpróbáljuk a fogat megmenteni, mert a későbbi pótlás költségesebb megoldás. Úgy vélem, az Ön esetében a fogat gyökérkezelés után csappal fel lehet építeni, ami már stabilan tudja rögzíteni a koronát. – Dr. Czigler Péter

  Fogkorona készítés ár és minőség tekintetében

  A mosoly olyan ékkő, mely azonnal barátságossá varázsolja az arcot és pozitívvá az első benyomást. De mi a helyzet akkor, ha nem mersz önfeledten mosolyogni fogaid állapota miatt?

  Sokan ismerjük azt a jelenséget, amikor a fogak színével, formájával való elégedetlenség rányomja a bélyegét a magabiztosságra, és így az életminőségre. Előfordulhat az is, hogy a fog károsodása olyan mértékű, hogy azon már a tömés, az inlay vagy a porcelán héj sem segíthet. Ilyenkor kerül képbe a cirkónium korona, amely tartósságánál és esztétikus megjelenésénél fogva minden korábbinál népszerűbb. Ma már nem kell kompromisszumot kötni a kettő között, ugyanis a cirkónium korona többféle felhasználási lehetőséggel, korrekt árakkal és igényes megjelenéssel áll rendelkezésre.

  argarancia

  árgarancia

  Fogkorona készítés változatos lehetőségekkel

  A cirkónium korona nem csak frontfogaknál, hanem a rágásban fontos szerepet játszó őrlőfogaknál is alkalmazható, sőt, foghíd elemeként is eshet rá a választás.

  fogkorona készítés ár tekintetében tehát attól is függ, hogy milyen megoldásként szeretnénk alkalmazni azt. Jó hír, hogy a fogkorona egy fogra, vagy hídtagként alkalmazva is már elérhető.

  Az aktuális ár már tartalmazza a korszerű CAD/CAM rendszerrel történő koronatervezést, és készítést is. A megoldásnak köszönhetően biztosan nem kell szürkés ínyszéllel számolni, és a cirkónium váz hasonló fehér színű lesz, mint a természetes fogak. Amennyiben a korábban beültetett implantátum színét szeretnénk megváltoztatni, ez is lehetséges a korona segítségével.

  fogkorona

  Modern technológia a fogkorona készítésben

  A CAD/CAM rendszerről napjainkban egyre többet hallani. Ez a korszerű technológián alapuló megoldás tulajdonképpen emberi kéz érintése nélkül teszi lehetővé, hogy a korona elkészüljön. Az eljárás során egy szkenner tapogatja le a fogat, majd a számítógépbe bevitt adatok alapján faragja ki a készülék a vázat és arra kerül ráégetésre a porcelánleplezés. A modern megoldás fémmentes végeredménnyel társul, amelynek számos előnye van a későbbi viselés során. Garantáltan nem okoz allergiát és az eredeti fogakhoz maximálisan passzoló szín születhet, ami még a fénytörés kapcsán is összehasonlíthatatlan a természetes fogakkal.

  Fogkorona árak Budapest klinikáján, a Clinidentnél

  A cirkónium kerámia korona már bárki számára elérhető, ami magában foglal többféle szolgáltatást is:

  A helyi érzéstelenítés után megtörténik a fog előkészítése, majd arról a lenyomatvétel és a már említett CAD/CAM technológiával a korona elkészítése, rögzítése. A Clinident szakemberei azt javasolják, hogy ha elégedetlenek vagyunk fogaink színével, formájával, akkor mindenképpen megéri a hasonló megoldások közül választani, hiszen magabiztosságunk múlhat azon, merünk-e mosolyogni.

  A Clinidentnél az elmúlt 16 évben több ezer korona készült el. A páratlanul szép, természetes hatást keltő megoldásnak köszönhetően megfizethető áron juthatunk hozzá tartós, hosszú éveken át kifogástalan állapotban levő koronához, mely egyébként a korábbi fémkoronák kiváltására is kiválóan alkalmas.

  Fontos tisztában lenni azzal, hogy a kezelés személyenként változó lehet, ugyanis, ha például a szomszédos fog sérült, vagy az íny gyulladt, akkor elsőként az ilyen problémákat kell orvosolni.

  A Clinident a legmodernebb berendezésekkel és alapanyagokkal azon munkálkodik, hogy a szakemberihez forduló páciensek minden tekintetben elégedettek legyenek a kapott minőséggel. A cirkónium korona az elmúlt években számtalanszor bebizonyította, hogy nem csak az általa képviselt színvonal, de ár kapcsán is vonzó az érdeklődők számára. Clinident Fogászati Centrum igényes környezetben, profik segítségével varázsolja mosolyod tökéletessé.

  Online bejelentkezés