Gyermek fogszabályozás Budapest népszerű klinikáján, a Clinidentnél

Gyermek fogszabályozás Budapest népszerű klinikáján, a Clinidentnél

A szabályos fogsor az egyik alapfeltétele annak, hogy a megfelelő szájhigiéniával rendben is tudjuk tartani fogainkat. Gyermekkori szokásaink vagy akár csak a genetika is befolyásolhatják azonban azt, hogy mennyire szabályos fogsorral rendelkezünk. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy nem csak a megjelenés miatt lényeges ez, hanem a hosszú távon is megőrizhető egészséges fogak apropóján is. Gyermekkorban még viszonylag gyorsan alakítható a fogsor fogszabályozással, de ez korántsem jelenti azt, hogy ha elmaradt volna, úgy életünk végéig együtt kell élnünk a ferde, egymásra dőlő, szabálytalan fogakkal. A fogszabályozó gyerekeknek árak tekintetében olcsóbb, mint a felnőttkorban használatos eszköz, mégis megéri szükség esetén a befektetés, hiszen előnyei az életminőséget illetően felbecsülhetetlenek.

 

Fogszabályozás gyerekeknek már hat éves kortól

A rendszeres fogorvos látogatás már gyermekkorban nagyon fontos. Szülőként mindenképpen figyeljünk oda erre, ugyanis ha elhanyagoljuk, annak a gyerkőc későbbi szájhigiéniája láthatja kárát. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy olyan szakember mellett döntsünk, aki nem csak szakmailag végez kifogástalan munkát, de ért a kicsik nyelvén, eloszlatva ezzel minden félelmüket.

Hat éves kor előtt rendszerint megelőző fogszabályozás történik, mely főként az egyszerű készülékekben és a harapási problémák kiküszöbölésében jut szerephez. A 6 és 12 éves kor közötti időszakban főként a kivehető készülékek bizonyulnak ideálisnak, hiszen ekkor történik meg a fogváltás. 16 éves kor felett már fix fogszabályozó készülék is alkalmazható, így ha szabálytalan a fogsor, akkor mindenképpen érdemes foglalkozni a témával. A fogszabályzó gyerekeknek igen sokféle megjelenéssel elérhető, s akár színes fogszabályzó mellett is letehetjük a voksot. Amennyiben 18 éves kor környékén kezdődik meg az ilyen kezelés, akkor is könnyen viselhető, és ma már korántsem feltűnő darabra eshet a választás, ami egyáltalán nem zavar a társas kapcsolatok során.

 

Clinident, ahová érdemes elvinni a gyermeket

A gyermek fogszabályozás Budapest számos klinikáján elérhető, és a választás közöttük nem is mindig egyszerű. Legyen elsődleges az ár? A fogszabályzó gyerekeknek árak tekintetében nem túl nagy a különbség az egyes szolgáltatók között. De akkor mégis mi alapján válasszunk? A magas színvonalú ellátáson túl a gyermekbarát hozzáállás és a megnyugtató környezet is kiemelt jelentőséggel bírnak. A Clinident Fogászati Centrum a fővárosban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak a legmodernebb technológiát alkalmazó fogászati eljárásokkal áll rendelkezésre, de gyermekfogászat és a gyermekek számára alkalmas fogszabályozás során is kimagasló színvonalon várja a kis pácienseket. Az otthonos környezetben a legkisebbek sem fogják úgy érezni, hogy valamiféle veszélyes helyre érkeztek volna, ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fogorvosi látogatásról pozitív képet alkossanak.

A gyerkőcöket egyrészt fogszabályozó specialista várja, valamint a gyermekfogász rendkívül fontosnak tartja munkája során, hogy a gyermekek úgy indulhassanak haza a fogorvostól, hogy nem tölti már el akkor rettegéssel őket az újabb látogatás a rendelőben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha az első élmények pozitívak, akkor jó eséllyel rendszeressé válik majd a fogászati látogatás, ez pedig a későbbi szájhigiénia és életminőség tekintetében bír majd kiemelt jelentőséggel. A vidám hangulat garantált a doktornő székében, és a kis lurkók úgy érezhetik majd a kezelést, vagy az ellenőrzést követően, hogy fogorvoshoz menni nagyon vagány és menő dolog.