Fog implantátum árak – mitől függ a műtéti költség?

Fog implantátum árak – mitől függ a műtéti költség?

Amikor a páciens, a fogai elvesztésének lehetősége miatt keresi fel a szakértőket, az sok esetben már késő, a fogak legtöbbször menthetetlenek. A panoráma röntgen felvétel azonban minden esetben hasznos segítséget jelent az orvosnak a diagnózis felállításához, a szükséges kezelések tervezéséhez. Ezen a ponton akár még parodontológus bevonására is szükséges lehet, hogy megszüntessük a saját fogra és az implantátumra egyaránt veszélyt jelentő fogágybetegséget. Amikor pedig a menthetetlen fogakat el kell távolítani, az sem mindegy, ki teszi ezt meg és milyen szakértelemmel áll a foghúzáshoz.

A legjobb, ha az húzza a fogat, aki később az implantátum beültetését is végzi, mivel egy nem körültekintő foghúzás további csontvesztéssel és magasabb implantációs költséggel járhat.

Megelőző folyamatok

Az állapotfelmérés az implantáláshoz vezető út első lépése. Ilyenkor ismerkedhetünk a bennünket ellátó orvosokkal. Sokszor, elsőre nem is a szájsebésszel, hanem azzal a fogorvossal találkozunk, aki az implantátumra készülő fogpótlást készíti majd el. Minden esetben felméri az igényeinket, az egészségi állapotunkat. Ismernie kell továbbá a kórelőzményeket, ami a szájsebészeti beavatkozások tervezéséhez elengedhetetlen információt jelentenek. Bizonyos esetekben ugyanis kifejezetten ellenjavallt a szájsebészeti műtét (például olyan betegség vagy gyógyszeres kezelés esetén, ami a sebgyógyulást hátráltathatja).

A következő lépés, amikor panoráma röntgenfelvételt is kér a kezelőorvos, hogy a komplex kezelési tervbe a beültetendő implantátumok mellett, valamennyi ellátásra szoruló fogat is fel tudja sorolni. A szájsebésszel való találkozás előtt azért fontos az állapotfelmérés, mert a műgyökér beültetése csak „tiszta” szájban lehetséges, vagyis akkor, amikor a baktérium forrásokat már felszámolták: a gyulladásokat megszüntették, a húzásra váró fogakat eltávolították.

Az összeállított kezelési terv a fogpótlás árait, az előkészületének és készítési folyamatának elemeit foglalja magába. Klinikánkon az állapotfelmérés után részletes kezelési tervet állítanak össze szakembereink. A műtét tervezését a szájsebész végzi, melyhez a segítséget a CT felvétel biztosítja. Ezzel pontosítható a szükséges fogászati implantátum fajtája, a beavatkozás módszere és a fogbeültetés során felhasználandó anyagok mennyisége.

Miért sürgető probléma a foghiány?

A legtöbb páciensnek a foghiány elsősorban esztétikai szempontból probléma, ami, ha mégsem zavar eléggé, akkor el is felejtődik, vagy a fogpótlás addig tolódik időben, amíg már lemondón legyintünk rá.

A legtöbb probléma, amit a hiány okoz, nem feltétlenül jelentkezik azonnal, a későbbi tüneteket pedig már nem is gondolnánk, hogy a foghiány számlájára kellene írnunk.

Azonban jó tisztában lenni vele, és tudatosítani magunkban, hogy milyen funkcionális problémákat okoz a foghiány, valamint hogyan változnak az implantációs árak a foghiány felett eltelt idő múlásával.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

A fogpótlás halogatásának hátrányai

Lemondasz a mosolygásról

A foghiány miatt elfelejtünk mosolyogni, mert a hiányzó fogak elhanyagolt hatást keltenek. Ettől változnak a társas kapcsolataink, bezárkózunk, csorbul az önbizalmunk, ami hibás önértékeléshez, szorongáshoz vezet. A helyzet rányomhatja bélyegét a munkánkra, az ügyfeleinkkel, partnereinkkel, kollégáinkkal való kommunikációnkra.

Rágási és emésztési problémák

A foghiány helyén az íny érzékenyebben reagál a kemény ételek rágásakor, természetes és alapvető funkciója nem a rágásban való részvétel. A foghíjas fogsor miatt nehezebben és rosszabbul, kevésbé hatékonyan rágunk, mely az emésztésünk terheltségéhez vezet és gyomorpanaszokat okoz.

A foghiány helyén folyamatos a csontleépülés

A foghiány helyén a csont leépül, egyszerűen felszívódik. A csontnívó eltűnése nem csak a műgyökér beültetés lehetőségét nehezíti, de a foghíd kivitelezése is több kompromisszumot kíván idővel. Minden eltelt nappal nő a fog implantátum beültetéséhez szükséges csontmennyiség pótlásának esélye.

 Csontleépülés

Csontleépülés

Elmozdulnak a fogaid

A foghiány melletti fogaink ellentartás hiányában lassanként elmozdulnak, esetleg mozogni kezdenek. Az addig zárt fogsorunkba szünetek keletkeznek, mely szintén negatívan befolyásolja az esztétikumot. Az ellentétes állcsont korábban még érintkező fogpárja pedig a hiány miatt kiemelkedik az állcsontból, amit úgy mondunk: „keresi a párját”. Ez az előnytelen elmozdulás szintén negatívan befolyásolja a fogpótlás készítését. Legyen a fogpótlás akár foghíd, akár implantátum beültetésre készülő fogkorona, a sok eltelt idő miatt nagyobb beavatkozásra lesz szükség, ami megnöveli költségeinket.

Megváltozik a beszéded

Az elülső fogak hiánya miatt a hangképzés megváltozik, nehezebben lesz érthető a beszéd. A hangképzés egy foghiány mellett soha nem lesz ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint azelőtt. Ahhoz, hogy a beszédünk, kiejtésünkön esett csorbát kijavítsuk, mindenképpen és mihamarabb fogpótlásra lesz szükségünk.

Megváltozik az arc esztétikuma

A foghiány miatt megváltozik az arc szerkezete, mely legfőképpen a csontmennyiség változásával és a fogak tartó szerepének kiesésével magyarázható. Külsőnk ennek hatására nemcsak éveket, de évtizedeket öregszik, míg egy esztétikus és ragyogó fogpótlás elkészültével ugyanígy évtizedeket le is lehet tagadnunk.

 Foghiány helyett implantátum - árak alakulása

Foghiány helyett implantátum - árak alakulása

Miből állnak a fogászati implantátum árak?

A fog implantátum árak az alternatív fogpótlás árakhoz képest magasabb kategóriát képviselnek, ám az általuk nyújtott életminőségbeli különbség valójában megfizethetetlen. Hosszú távon annyival több előnnyel jár az implantátum beültetésen alapuló fogpótlás, hogy a kezelés ár-érték arányát tekintve a legmegbízhatóbb befektetés, melyet egészségünkért teszünk.

Ha az állcsont csontszövete sorvadásnak indul, akkor egyre nehezebbé válik a foghiány pótlása akár egy implantátummal, akár más fogpótlással. Amikor a páciens genetikai öröksége egy eleve nem kielégítő csontmennyiség, akkor az, -a fogvesztések után- egy kényelmes és rögzített fogpótlás készítéséhez már biztosan nem lesz elegendő. Ekkor komolyabb műtét következhet, hogy a megfelelő csont magasságot és szélességet elérjük.

Online bejelentkezés

A csontpótlás formái

Kisebb csonthiányok megoldására az egyszerűbb csontpótlások szolgálnak. A csonthiány helyére vagy csontpótló anyagot, vagy a pácienstől nyert csontforgácsot applikálja az orvos. Ezzel egyidőben, nagyrészt az implantátum behelyezése is megtörténhet.

Nagy csonthiányok megszüntetésére való beavatkozás a felső állcsonton végzett nyitott szinusz emelés vagy a csontblokk műtét. Az előbbi során, az arcüreg nyálkahártyájának megemelésével nyert teret csontpótló anyaggal tölti ki a szájsebész. A területet felszívódó membránnal fedi, hogy helyén tartsa a csontpótlót, a membrán felett pedig feszülésmenetesen zárja a sebszéleket.

Hogy a csontpótlással egyidőben beültethető-e az implantátum, az attól függ, mennyi a rendelkezésre álló saját csont.

Csontblokk műtét esetén a pácienstől kell nagyobb mennyiségű, saját csontot nyerni. Ezt lehet az állkapocs egyes területeiről is, ám egy komoly csontdefektus esetén, amikor általános csonthiánnyal állunk szemben ezt többnyire a csípőcsontból veszik ki. A kinyert csontblokkot az állkapocshoz titán csavarokkal rögzítik, majd membránt használnak a seb zárása előtt. A beavatkozáshoz kórházi körülmények szükségesek, s míg a szájsebészeti műtéteket helyi érzéstelenítéssel végzik, addig a csípőből nyert csontblokk műtét már altatásban zajlik.

Amikor nem csupán a páciens hiányzó fogainak pótlására, de az azt helyben tartó csont pótlására is gondolni kell, ráadásul egy komolyabb csonthiánnyal állunk szemben, az a kezelés árait, a fogpótlás költségeit is nagyban befolyásolja. Mivel azonban minden eset egyedi, ezért pontos kezelési terv és árajánlat csak a személyes konzultáció és kiegészítő diagnosztikai vizsgálat után állítható össze.

FOGÁSZATUNKON ÁRGARANCIÁT BIZTOSÍTUNK!

Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 60 napig. Nem kell azonnal döntened.

A kezelés elkezdése esetén és végig a kezelés időtartama alatt a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek.

Az alábbiakban az implantátum beültetés árai találhatók. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

 árgarancia

árgarancia

A fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák:

 • helyi érzéstelenítés;
 • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése;
 • rendelői steril előkészület;
 • implantátum beültetése;
 • Sebkezelés;
 • varratok elhelyezése;
 • utógondozás: tanácsadás, receptírás;
 • varratszedés;
 • műtét utáni szájápolási csomag (tartalma: jégzselé, puha sörtéjű prémium fogkefe, hatékony seb körüli tisztításra, antibakteriális fogkrém).

Időtartam: 60 perc

Miért jó választás a Clinident?

 • A fogbeültetéseket sok éves tapasztalattal rendelkező implantológus specialisták végzik el. Rendelőnkben évente átlagosan 500 sikeres műtétet végzünk.

 • Tartós megoldásra törekszünk, mely egész életedre megszüntetheti a problémákat, és gyönyörű, tökéletesen szabályos mosolyt varázsol arcodra.

 • Kizárólag az európai színvonalnak megfelelő prémium kiváló minőségű implantátumokat alkalmazzuk. A rendelőnkben elkészült implantációk páratlanul szépek, tökéletesen kidolgozottak és természetes hatású észrevehetetlen fogpótlást eredményeznek.

 • A műtét után pácienseink különleges szájápolási csomagot kapnak: speciális fogkefét – a kezelt terület kíméletes tisztításához – védő fogkrémet és jégzselét a kialakult duzzanat mérsékléséhez. Részletes tájékoztatót adunk a műtét utáni otthoni teendőkről.

 • A műtét utáni utógondozás és kontroll díjmentes.

 • Áraink megfizethetők és többféle fizetési konstrukcióval segítjük a kezelés kiegyenlítését.

 • Az implantátum beültetés csak addig tűnik bonyolultnak vagy félelmetesnek, amíg a szájsebész nem segít átlátni a folyamatot. Ehhez kínál segítséget a vele való konzultáció, melyen az orvos meghatározza a beavatkozás legfontosabb lépéseit és további fontos információval lát el:

  • Foghúzás után mennyit kell várni a beültetéssel?
  • Szükség lesz-e csontpótló beültetésére?
  • Kezelések, melyeket el kell végezniük az orvosoknak a beültetés előtt.
  • A páciens fogainak pótlására melyik a legmegfelelőbb implantátum?
  • Hány év garanciát biztosít az implantátum gyártója és mi a garancia feltétele?
 clinident garancia

clinident garancia

Kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés