Fog implantátum árak – mitől függ a műtéti költség?

Fog implantátum árak – mitől függ a műtéti költség?

Minden információ a fog implantátum hátrányairól, a műtét előkészületeiről. Fog implantátum árak rejtett költségek nélkül! Így áll össze a kezelési terved.

Érdekelnek a részletek? Olvasd tovább szakértőink írását!

Amikor a páciens, a fogai elvesztésének lehetősége miatt keresi fel a szakértőket, az sok esetben már késő, a fogak legtöbbször menthetetlenek.

 • panoráma röntgen felvétel azonban minden esetben hasznos segítséget jelent az orvosnak a diagnózis felállításához, a szükséges kezelések tervezéséhez.
 • Ezen a ponton akár még parodontológus bevonására is szükséges lehet, hogy megszüntessük a saját fogra és az implantátumra egyaránt veszélyt jelentő fogínygyulladást és fogágybetegséget.
 • Amikor pedig a menthetetlen fogakat el kell távolítani, az sem mindegy, hogy ki teszi ezt meg és milyen szakértelemmel áll a foghúzáshoz.

Ha betört gyökeret vagy menthetetlen fogat kell húzni, akkor az a legjobb, ha az húzza ki a fogat, aki később az implantátum beültetését is végzi, mivel egy nem körültekintő foghúzás nem csak csontvesztéssel, de magasabb implantációs költséggel járhat és a fog implantátum árak mellett csontpótló műtétekre is számítanunk kell.

Fog implantátum árak foghiány pótlás esetén

  Kérjen időpontot!

  Miért sürgető probléma a foghiány?

  A legtöbb páciensnek a foghiány elsősorban esztétikai szempontból probléma, ám ha mégsem eléggé zavaró, akkor el is felejtődik vagy a fog pótlásával addig húzzuk az időt, hogy megszokjuk a hiányt, megtanulunk vele együtt élni és már nem érezzük szükségét a pótlásnak.

  • Pedig a legtöbb probléma, amit a hiány okoz, nem feltétlenül jelentkezik azonnal, a későbbi tüneteket pedig már nem is gondolnánk, hogy a foghiány számlájára kellene írnunk.
  • Azonban jó tisztában lenni vele, és tudatosítani magunkban, hogy milyen funkcionális problémákat okoz a foghiány, valamint hogyan változnak az implantációs áraka foghiány felett eltelt idő múlásával.

  Hogyan szedik ki professzionálisan a betört gyökeret, mire készülj a szájsebészeti foggyökér eltávolítás után? Tippek, amikkel elkerülhető a kellemetlen foghúzás.

  Foggyökér eltávolítása szájsebésszel? Ez az előnye!

  A fogpótlás halogatásának legfőbb hátrányai

  Lemondasz a mosolygásról

  • A foghiány miatt elfelejtünk mosolyogni, mert a hiányzó fogak elhanyagolt hatást keltenek.
  • Ettől változnak a társas kapcsolataink, bezárkózunk, csorbul az önbizalmunk, ami hibás önértékeléshez, szorongáshoz vezet.
  • A helyzet rányomhatja bélyegét a munkánkra, az ügyfeleinkkel, partnereinkkel, kollégáinkkal való kommunikációnkra.

  Rágási és emésztési problémák

  • A foghiány helyén az íny érzékenyebben reagál a kemény ételek rágásakor, természetes és alapvető funkciója nem a rágásban való részvétel.
  • A foghíjas fogsor miatt nehezebben és rosszabbul, kevésbé hatékonyan rágunk, mely az emésztésünk terheltségéhez vezet és gyomorpanaszokat okoz.

  A foghiány helyén folyamatos a csontleépülés

  • A foghiány helyén a csont leépül, egyszerűen felszívódik.
  • A csontnívó eltűnése nem csak a műgyökér beültetés lehetőségét nehezíti, de a foghíd kivitelezése is több kompromisszumot kíván idővel.
  • Minden eltelt nappal nő a csontpótlás szükségességének esélye, ha fog implantátum beültetést szeretnénk, így a fogimplantátum is többe kerül.

  Elmozdulnak a fogak

  Legyen a fogpótlás akár cirkon foghíd, akár implantátum beültetésre készülő porcelán fog korona, a sok eltelt idő miatt nagyobb beavatkozásra lesz szükség, ami megnöveli költségeinket.

  • A foghiány melletti fogaink ellentartás hiányában lassanként elmozdulnak, esetleg mozogni kezdenek.
  • Az addig zárt fogsorunkba szünetek keletkeznek, mely szintén negatívan befolyásolja az esztétikumot.
  • Az ellentétes állcsont korábban még érintkező fogpárja a hiány miatt kiemelkedik az állcsontból, amit úgy mondunk: „keresi a párját”. Ez az előnytelen elmozdulás szintén negatívan befolyásolja a fogpótlás készítését.

  Fogbeültetés ára csontpótlással

  Megváltozik a beszéd

  Ahhoz, hogy a beszédünkön, kiejtésünkön esett csorbát kijavítsuk, mindenképpen és mihamarabb fogpótlásra lesz szükségünk.

  • Az elülső fogak hiánya miatt a hangképzés megváltozik, nehezebben lesz érthető a beszéd.
  • A hangképzés már egy foghiány mellett sem lesz ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint azelőtt.

  Megváltozik az arc esztétikuma

  • A foghiány miatt megváltozik az arc szerkezete, mely legfőképpen a csontmennyiség változásával és a fogak tartó szerepének kiesésével magyarázható.
  • Külsőnk ennek hatására nemcsak éveket, de évtizedeket öregszik, míg egy esztétikus és ragyogó fogpótlás elkészültével ugyanígy évtizedeket le is lehet tagadnunk.

  Teljes fogsor implantátum ára

  A fog implantátum előkészületei

  1. Az állapotfelmérés és konzultáció

  • Ilyenkor ismerkedhetünk a bennünket ellátó orvosokkal. Sokszor, elsőre nem is a szájsebésszel, hanem azzal a fogorvossal találkozunk, aki az implantátumra készülő fogpótlást készíti majd el.
  • Minden esetben felméri az igényeinket, az egészségi állapotunkat. Ismernie kell továbbá a kórelőzményeket, melyek a szájsebészeti beavatkozások tervezéséhez elengedhetetlen információt jelentenek. Bizonyos esetekben ugyanis kifejezetten ellenjavallt a szájsebészeti műtét, például olyan betegség vagy gyógyszeres kezelés esetén, ami a sebgyógyulást hátráltathatja.
  • A fog implantátum hátrányai: Bár az implantátum nem tud úgy elromlani, mint egy fog, ám a rossz szájhigiénia, a sok fogkő és az elhanyagolt fogorvosi kontrollok miatt sajnos elveszíthetjük. Az egyetlen hátránya tehát, hogy ugyanolyan alapos fogápolást és szájhigiéniát igényel, mint a saját fogak, máskülönben a fog implantátum ár csupán ablakon kidobott pénz.

  Melyik szakorvosi konzultációt válaszd?

  A legfontosabb tudnivalók a bejelentkezéstől az érkezésig.

  Ismerkedj velünk és válassz magadnak fogorvost.

  Első konzultáció a Clinident fogászatán

  2. Digitális diagnosztika – röntgen és 3D CT

  • A röntgen diagnosztika azért is fontos, hogy precíz árajánlat szülessen és az orvos, az implantátumok mellett, a többi, ellátásra szoruló fogat is fel tudja sorolni a kezelési tervben.

   

  EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

  A szájsebésszel való találkozás előtt azért fontos az állapotfelmérés, mert a műgyökér beültetése csak „tiszta” szájban lehetséges, vagyis akkor, amikor a baktérium forrásokat már felszámolták: a gyulladásokat megszüntették, a foghúzást elvégezték.

  3. Az összeállított kezelési terv a következőket tartalmazza:

  Klinikánkon az állapotfelmérés után részletes kezelési tervet állítanak össze szakembereink. A műtét tervezését a szájsebész végzi röntgen vagy CT felvétel alapján. Ezzel pontosítható a szükséges fogászati implantátum fajtája, a beavatkozás módszere és a fogbeültetés során felhasználandó anyagok mennyisége.

  Mi a különbség a fogröntgen és a 3D CT között? Mit mutat meg a CT és milyen beavatkozásokhoz szükséges?

  A sugárterhelés mértékéről és a vizsgálat menetéről röviden.

  Fogászati CT vizsgálat – miért van rá szükség?

  Személyre szabott kezelési terved a következőket tartalmazza:

  • Előkészítő kezelések a következőket foglalják magukba:

   Foggyulladás megszüntetése, tömések, gyökérkezelések, foghúzások, fogkő eltávolítás …stb.

  • Amennyiben szükséges, akkor a csontpótló műtét ára, mely a következőket tartalmazza:

   Műtéti díj, a csontpótló mennyisége és ára

  • A fogbeültetés árak a következőkből állnak:

   A fog implantátum ára és a műtét, azaz a fogbeültetés ára

  • Az implantátumra készülő fogpótlás ára az alábbiakat foglalja magába:

   Az implantátum felépítmény ára és az arra készülő korona ára.

  Miből állnak a fogászati implantátum árak?

  A fog implantátum árak az alternatív fogpótlás árakhoz képest magasabb kategóriát képviselnek, ám az általuk nyújtott életminőségbeli különbség valójában megfizethetetlen.

  Hosszú távon annyival több előnnyel jár az implantátum beültetésen alapuló fogpótlás, hogy a kezelés ár-érték arányát tekintve a legmegbízhatóbb befektetés, melyet egészségünkért teszünk.

  Implantációt megelőző csontpótló műtét

  Ha az állcsont csontszövete sorvadásnak indul, akkor egyre nehezebbé válik a foghiány pótlása egy implantátummal, de akár más típusú fogpótlással is.

  Amikor genetikailag szegényesebb csont mennyiséget és minőséget örököl valaki, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy komolyabb csontpótló műtétre lesz szükség, hogy a megfelelő csont magasságot és szélességet elérjük.

  A csontpótlás formái

  • Kisebb csonthiányok pótlása:

  Az egyszerűbb csontpótlással a csonthiány helyére csontpótló anyagot vagy a pácienstől nyert csontforgácsot applikálja az orvos.

  • Ezzel egyidőben, nagyrészt az implantátum behelyezéseis megtörténhet.

  Nagy csonthiányok megszüntetésére való beavatkozás a felső állcsonton végzett nyitott szinusz emelés vagy a csontblokk műtét. 

  • Szinusz emelés:

  Az arcüreg nyálkahártyájának megemelésével nyert teret csontpótló anyaggal tölti ki a szájsebész. A területet felszívódó membránnal fedi, hogy helyén tartsa a csontpótlót, a membrán felett pedig feszülésmenetesen zárja a sebszéleket.

  • Hogy a csontpótlással egyidőben beültethető-e az implantátum, az attól függ, hogy mennyi a rendelkezésre álló saját csont.

  • Csontblokk műtét:

  A pácienstől kell nagyobb mennyiségű, saját csontot nyerni. Ezt lehet az állkapocs egyes területeiről is, ám egy komoly csontdefektus esetén, amikor általános csonthiánnyal állunk szemben, akkor azt többnyire a csípőcsontból nyerik ki.

  • A kinyert csontblokkot az állkapocshoz titán csavarokkal rögzítik, majd membránt használnak a seb zárása előtt.
  • A beavatkozáshoz kórházi körülmények szükségesek, s míg a szájsebészeti műtétekethelyi érzéstelenítéssel végzik, addig a csípőből nyert csontblokk műtét már altatásban zajlik.

  EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL

  Amikor nem csupán a páciens hiányzó fogainak pótlását, de az azt helyben tartó csontot is pótolni kell, akkor az hatással van a fog implantátum árak alakulására.

  Bár ez, a kezelés árait és a fogpótlás költségeit is befolyásolja, mégis, mivel minden eset egyedi, így pontos kezelési terv és árajánlat is csak a személyes konzultáció és kiegészítő diagnosztikai vizsgálat után állítható össze.

  Klinikánkon a fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák

  • helyi érzéstelenítés;

  • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése;

  • rendelői steril előkészület;

  • implantátum beültetése;

  • gyógyulási csavar behelyezése*

  • sebkezelés, varratok elhelyezése;

  • utógondozás: tanácsadás, receptírás;

  • műtét utáni szájápolási csomag (tartalma: jégzselé, puha sörtéjű prémium fogkefe, hatékony seb körüli tisztításra, antibakteriális fogkrém);

  • varratszedés, kontroll.

  *A gyógyulási csavar az íny formájának fenntartását végzi a végleges pótlás elkészültéig.

  Időtartam: 60-90 perc

  Fog implantátum árak garanciája a Clinidentben

  • Szakértői garancia:

   Szájsebészeink több évtizedes tapasztalattal, szakterületük specialistáiként sikeres műtéti beavatkozásokat, implantálásokat hajtanak végre minden nap.

  • Implantátum élettartam garancia:

   Megfelelő orvos-páciens együttműködés esetén a beültetett műgyökér élethosszig elkísér.

  Miért jó választás a Clinident szájsebészet?

  • A fogbeültetéseket sok éves tapasztalattal rendelkező implantológus specialisták végzik el. Rendelőnkben évente átlagosan 500 sikeres műtétet végzünk.

  • Tartós megoldásra törekszünk, mely egész életedre megszüntetheti a problémákat, és gyönyörű, tökéletesen szabályos mosolyt varázsol arcodra.

  • Kizárólag az európai színvonalnak megfelelő, kiváló minőségű, prémium implantátumokat alkalmazzuk: Straumann, Zimmer-Biomet.

  • A műtét után pácienseink, különleges szájápolási csomagot kapnak: speciális fogkefét – a kezelt terület kíméletes tisztításához – védő fogkrémet és jégzselét a kialakult duzzanat mérsékléséhez, továbbá részletes tájékoztatót adunk a műtét utáni otthoni teendőkről.

  • A műtét utáni utógondozás és kontroll díjmentes.

  • A rendelőnkben elvégzett szakértő fogbeültetéseknek köszönhetően páratlanul szép, tökéletesen kidolgozott, természetes hatású, észrevehetetlen fogpótlások születnek.

  Fontos számodra a műtét utáni gyors regenerálódás és gyógyulás? Ebben a cikkünkben minden hasznos információt megtalálsz hozzá, legyen szó implantációról, csontpótlásról vagy az arcüreget is érintő beavatkozásról.

  Gyors gyógyulás a fogimplantátum beültetése után

  EZT MINDENKÉPPEN TUDNOD KELL!

  Többféle prémium implantációs rendszerrel dolgozunk, mely lehetőséget biztosít, hogy a páciens igényeinek megfelelő implantátum kerüljön beültetésre. Így nem csak a kezelés, de a fog implantátum árak is személyre szabottak.

  Az implantátum beültetés csak addig tűnik bonyolultnak vagy félelmetesnek, amíg a szájsebész vagy fogorvos segítségével átláthatóvá nem válik a folyamat. Ehhez kínál segítséget a konzultáció, melyen az orvos meghatározza a beavatkozás legfontosabb lépéseit és további fontos információval lát el:

  • Foghúzás után mennyit kell várni a beültetéssel?

  • Szükség lesz-e csontpótlásra?

  • Kezelések, melyeket el kell végezni még a beültetés előtt.

  • A páciens fogainak pótlására melyik a legjobb implantátum?

  • Teljes foghiány esetén hogyan alakul az egyedi, teljes fogsor implantátum ára?

  • Hány év garanciát biztosít az implantátum gyártója és mi a garancia feltétele?

  Fogbeültetést végző orvosaink:

  Implantációs fogpótlást készítő orvosaink:

  Dr. Koncz Zsófia

  Dr. Koncz Zsófia

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés
  Dr. Sas Krisztina

  Dr. Sas Krisztina

  konzerváló fogászat, protetika, fog-esztétika - mosolytervezés

  Kérjen időpontot!