Miért fontos az időben történő fogszabályozás?

fogszabályozás, szabálytalan fogsorMiért fontos az időben történő fogszabályozás?

Rendezetlenül állnak fogai? Egymásra dőlnek azok, és nem mer magabiztosan mosolyogni? A probléma nem csak esztétikai okok miatt érdemel figyelmet, hanem az egészség apropóján is. Fontos, hogy ne akkor forduljon szakemberhez, ha már szuvasodás jeleit észleli a fogsor egyes kritikus részein. A megelőzés a fogászati megbetegedések kapcsán is rendkívül lényeges.

Sokan már gyermekkorukban átesnek a fogszabályozáson, ami igen hasznosnak bizonyul, hiszen akkor rövidebb időt vesz igénybe, mintha felnőttként szeretnénk a fogsort szabályosabbá varázsolni. Akkor sincs azonban veszve semmi, ha felnőtt fejjel szeretnénk az esztétikusabb és ugyanakkor egészségesebb fogsor érdekében tenni. A megfelelő fogszabályozó szakorvos segítségével felállítható az optimális kezelési terv, mely alapján megvalósításra kerül majd a mindig is vágyott, szabályos fogsor. De miért is figyeljünk fokozottan a fogszabályozás szükségességére? Milyen hatással van a szabályos fogsor a magabiztosságra?

 

Cél az esztétikus megjelenés

Fogaink állapota nagymértékben rányomja bélyegét megjelenésünkre. Ha elégedettek vagyunk azok állásával, szabályosságával, színével, akkor az egyértelműen hatással van magabiztosságunkra. A mosoly a legrövidebb út két ember között, s ez nem csak egy bölcs gondolat, hanem a valóságban ténylegesen is így igaz. Legyen szó akár a sikeres üzletkötésről, a magánéletről vagy baráti kapcsolatainkról, ha merünk mosolyogni, annak számos pozitívumát megélhetjük. Tény viszont, hogy a szabálytalan fogsor gyakran elriasztja az érintetteket a mosolytól. Ma már teljesen elfogadott, ha valaki fogszabályzót visel, sőt, akár olyan nyelv felőli, átlátszó, vagy kivehető eszközök is megtalálhatóak napjaink kínálatában, amelyek szinte láthatatlanok, és így szolgálják az esztétikus fogsor megvalósítását.

 

Egészséges fogak, szabályos fogsor

A fogorvosok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a szabályos fogsor megvalósítása a fogak egészségének érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. A rendezetlen fogaknak megvan az a veszélyük, hogy megakadályozzák a fogközök optimális tisztítását, és így magukkal hozzák a fogszuvasodás problémáját. Ha tehát a természet nem áldott meg szabályos fogsorral, akkor érdemes fogszabályozó szakorvos segítségét kérni a kezelés érdekében. A bölcsességfogak kérdése mellett sem mehetünk el, melyek szintén kivizsgálást igényelnek. A gyakran ferdén növő fogak sok problémát okozhatnak a későbbiekben, ezért indokolt esetben célszerű akár eltávolításuk mellett dönteni, még a felnőttkori fogszabályozást megelőzően.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a ferde fogak jelentősen megakadályozzák azt, hogy azoknak minden oldalát tökéletesen lehessen tisztítani, ez pedig előbb vagy utóbb biztosan fogszuvasodáshoz vezethet. Érdemes tehát megelőzni a bajt, és a megfelelő kezelés terv felállítása után belevágni a szabályozásba. Szülőként is nagyon fontos, hogy amennyiben a szakember a fogszabályozást javasolja, akkor csak a kényelem miatt ne mondjunk nemet erre. Gyermekünk a későbbiekben hálás lesz azért, hogy nem ment el a téma mellett. A boldog és kiegyensúlyozott felnőttkor annak függvénye is, hogy mennyire vagyunk elégedettek fogsorunkkal.

 

Clinident fogszabályozó szakorvos Budapest területén

Szakember keresés alkalmával megéri a Clinident magánrendelés mellett letenni a voksot. A magánklinika nem csak korszerű megoldásokkal, maximális szakértelemmel és rugalmas időbeosztással áll rendelkezésre, hanem olyan szakemberekkel is, akiknek kezei között biztonságban érezhetik magukat a páciensek. Ez utóbbi pedig sokak számára döntő szempont akkor, ha egyik vagy másik fogászati rendelőt választják. A Clinident Fogászati Centrum fogszabályozással foglalkozó specialistája, akinek munkája egyben szenvedélye is. Páciensei maximális odafigyelést, és részletekre kiterjedő információnyújtást kaphatnak tőle, s ugyanakkor természetesen a szabályos, rendezett fogsor minden előnyét is.

Online bejelentkezés