Fogpótlás és fogbeültetés árak – mennyibe kerül?

Fogpótlás és fogbeültetés árak – mennyibe kerül?

A foghiány olyan egészségügyi probléma, melynek tartós megléte számos problémát (önbizalomhiány, rágási- és emésztési gondok, hangképzési zavarok) idéz elő. Éppen ezért szerencsésebb, ha időben, szakértők bevonásával előzzük meg a fogak elvesztését, de még így is létezik jó néhány olyan fog- vagy egyéb egészségügyi probléma, mely rövidebb vagy hosszabb távon a foghúzáshoz, majd pedig műgyökér beültetéshez vezethet:

 • a rosszul kontrollált cukorbetegség általános gyulladásos állapotot tart fent a szervezetben, mely fogágybetegséghez és a fogak elvesztéséhez vezet.

 • régebben gyökérkezelt, vagy nem kezelt fog gyökércsúcsnál betokozódhat a gyulladás, mely a csontszövet pusztulását okozza, majd a szomszédos fogat is menthetetlenné teszi.

 • ha gyökérkezelés során álút alakul ki vagy tűbetörés történik, az lehetetlenné teszi a megfelelő gyökértömés elkészítését és a fog maradéktalan gyógyulását.

Az éves fogászati kontrollal idejében kiszúrhatók a problémák, melyek így kisebb beavatkozással és jóval költséggel orvosolhatók. Egy beazonosítatlan gócos tünet esetén pedig érdemes mihamarabb fogászati kivizsgáláson is részt venni, hogy a fogaink értelmetlen elvesztését megelőzzük.

Hogyan zajlik a tervezési folyamat?

A foghiány típusa nagyban meghatározza, hogy milyen típusú és alapanyagú fogkorona, foghíd fogpótlás, vagy fix fogsor fogpótlás készülhet a páciensnek.

A foghiányok számán túl az is nagyon lényeges kérdés, hogy meddig halogattuk a fogászatot. Foghúzás után – bár a legtöbben jó ideig hallani sem akarnak fogorvosról – célszerű mihamarabb megterveztetni és hozzá is fogni a következő kezelésekhez. Így egyrészt lépésről lépésre láthatjuk mikor, mi történik velünk, másrészt plusz költségeket spórolunk meg. Idővel ugyanis a foghúzás helyén a csont sorvadni kezd, ami csontpótlást is szükségessé tehet az implantálás során.

 Fogbeültetés árak Implantátummal

Fogbeültetés árak Implantátummal

-6 héttel a foghúzás után vagy amikor először klinikára érkezik a páciens, egy implantációs konzultáción CT felvétel készül, hogy a szájsebész a legprecízebben megtervezhesse a műtéti beavatkozást a hiányzó fog helyére. Ennek segítségével kiszámítja az implantátumok méretét, az esetleg szükséges csontpótló mennyiségét és megadja a beavatkozás időtartamát. A CT felvétel 3 dimenziós képet ad a páciens egyedi anatómiájáról. A felvétel több irányból is kielemezhető, pontos információt ad a rendelkezésre álló csontkínálat mélyebb rétegeiről.

A CT segítségével tehát nem csupán a csont magasságát és így a szükséges implantátum méretét adja meg a szakorvos, de látva a csont minőségét, sűrűségét az implantátum típusát is biztonsággal választhatja ki. A kezelési tervek kivitelezésében ezek az újabb innovációk biztonságosabb és hosszú távon a legmegbízhatóbb megoldásokat teszik lehetővé és adnak a szájsebész munkájának mind nagyobb támogatást.

A foghiány mellett tehát a páciens általános egészségi állapota, anatómiai sajátosságai, a csonthiány, vagy a csontminőség döntően befolyásolja az összeállított kezelési tervet és a fogpótlás, a fog implantátum árak végső alakulását. Egy implantációs beavatkozásnál a legfőbb nehezítő tényező, ha az orvos „vakon” tervezget, tehát CT felvétel nélkül, vagy csupán egy kétdimenziós röntgen felvétel alapján próbálja a menetrendet összeállítani. Ezzel nem csupán a kezelés válik rizikóssá, de egy a műtét során bekövetkező nem várt fordulat megdobhatja a beavatkozás majd a végső pótlás költségeit is.

Egy olyan klinika tehát, ahol évtizedes múlttal rendelkeznek a fogpótlások készítésében, ahol olyan szájsebészek dolgoznak, akik mögött több ezer sikeres implantálás és elégedett páciens áll, ahol a legmodernebb technika és diagnosztikus eszközök állnak rendelkezésre, egyben garanciát is jelent arra, hogy elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket és teljesen fájdalommentes lesz a gyógyulási időszak.

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Fog implantátum árak és ami mögöttük van

Az implantációs piacon több száz féle fogászati implantátumot érhetünk el manapság. A különbséget a múltjuk, a kutatásaik és fejlesztéseik jelentik. Tehát a fog implantátum árak a kiválasztott implantációs rendszer nyújtotta akár több évtizedes kutatói munka és innovációk függvénye.

Szerencsére az implantátum beültetés eljárásról nem kell azért lemondanunk, mert a rákészülő fogpótlás híd árai túl magasnak bizonyulnak. Az évtizedek óta tartó folyamatos tanulmányozások fogpótlás lehetőségek sorát teszik elérhetővé, így biztosítva valamennyi páciensünknek a hosszú távú és stabil rögzülést biztosító fix fogpótlás készítését.

Egy műgyökér, vagy több? Milyen lehetőségeink vannak?

Ha saját fogaink mellett foghiánnyal is küzdünk, következők lehetnek a megoldások: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.)

 • 1 db implantátumra: szóló fogkorona
 • 2-3 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
 • 4-5 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
 • 6 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd vagy szóló koronák
 • 8 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd vagy szóló koronák

Teljes fogatlanság esetén, a következő lehetőségeink vannak: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.):

 • 2-3 db implantátumra: fix fogsor az alsó állcsontra
 • 4-5 db implantátumra: felső fix fogsor; alsó vagy felső All-on-4 foghíd pótlás
 • 6 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, más néven körhíd
 • 8 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, más néven: körhíd. (A több implantátum jobb erőelosztást jelent.)

Melyik foghiányra melyik a megoldás?

A szóló korona fog vagy a foghíd alapanyaga lehet fémötvözet vagy cirkónium a fémallergiával küzdőknek. Ha számunkra az elsődleges szempont az esztétikum, akkor a legélethűbb megoldást a teljes kerámia fogkorona jelenti. Esztétikumot támogatja még, ha az implantátumra nem fémszínű, hanem cirkónium, tehát fehér színű felépítmény kerül, ezzel viszont a fogpótlás árak is magasabb kategóriát képviselnek majd.

 Fogbeültetés árak

Fogbeültetés árak

Teljes foghiányra akár már 2 db implantátum is megoldást jelent, mellyel implantátumra készülő legalacsonyabb fix fogpótlás árak biztosíthatók. A kivehető, ám mégis fixen rögzülő műfogsor, az implantátumon rögzített protézis óriási különbséget, életminőségbeli javulást nyújthat a kivehető teljes fogsor viseléséhez képest. Véget érhet a frusztráció, melyet a folyton cserbenhagyó műfogsor okoz. Szabadságot és felszabadultságot nyerhetünk, ha végre búcsút inthetünk a műfogsor ragasztók garmadájának.

 Teljes foghiány

Teljes foghiány

Szintén teljes foghiány esetére, amikor az életvitelünk, munkánk, közszereplésünk révén a legtermészetesebb és tökéletesen élethű fogpótlás a cél, több implantátum behelyezésével és magasabb technológiai megvalósítás mellett a csavarral, fixen rögzülő, tehát csak az orvos által eltávolítható All on 4 fogpótlás vagy ún. teljes körhíd készülhet, melynek alapanyaga az általunk választott fémkerámia vagy cirkónium.

5 egyszerű szempont, amelyen a fog implantátum árak és a fogbeültetés árak múlnak

 1. Páciens foghiányának típusa, azaz hány fogimplantátum beültetésére lesz szükség a hiány megszüntetéséhez, a rágóképesség és esztétikum visszanyeréséhez.
 2. Páciens egészségi állapota, csonthiány és csontminőség. A cukorbeteg páciens potenciálisan fogágybeteg is, tehát a készülő fogpótlást tekintve a legoptimálisabb verzióval magasabb fogpótlás ár várható, míg egy csonthiány pótlása esetén a beavatkozás mértékétől függően jelent majd összességében magasabb fogbeültetés árat.
 3. Fog implantátum típusa és fajtája – az implantátum árak az implantációs rendszer piacon betöltött helyén túl az általuk nyújtott fejlesztésektől (felületkezelés, csontminőséghez igazodó implantátum forma) és a vállalt garanciától függ.
 4. Implantátum fogpótlás fajtája – a fogpótlás árak azon múlnak, hogy szóló fogkorona, foghíd vagy speciálisabb implantátum protetikai elemeket igénylő All on 4 fogpótlás készül.
 5. Választott fogpótlás anyaga – bár a fogpótlás fajtája bizonyos esetekben egyben meg is határozza a készülő fogpótlás anyagát (fix fogsor vagy All on 4 fogpótlás), fogkorona vagy foghíd esetén a páciens dönti el, hogy fémötvözet alapú fémkerámia fogpótlás vagy a fémmentes lehetőségek a teljes kerámia vagy cirkónium korona közül választ.

Fogbeültetés árgarancia mellett

Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 60 napig! Nem kell azonnal döntened!

A kezelés elkezdése esetén pedig végig a kezelés időtartama alatt a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek!

Az alábbiakban az implantátum beültetés árait találod. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

A fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák:

 • Helyi érzéstelenítés;
 • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése;
 • rendelői steril előkészület;
 • implantátum beültetése;
 • sebkezelés;
 • varratok elhelyezése;
 • utógondozás: tanácsadás, receptírás;
 • varratszedés;
 • műtét utáni szájápolási csomag (Tartalma: jégzselé, puha sörtéjű prémium fogkefe, hatékony seb körüli tisztításra, antibakteriális fogkrém).

Időtartam: 60 perc

Fogászati implantáció áraink az árlista menüpont alapján a következők:

Implantátum behelyezése – DIO:

139 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Replace:

159 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Active:

179 900 Ft

Kezelést végző orvosaink:

A fogbeültetés a legmodernebb fogászati megoldás, ha foghiányunkra keresünk olyan tartós és esztétikus megoldást mely megjelenésre leginkább a saját fogra hasonlít. A műgyökér beültetése ma már rutineljárásnak számít, de persze mindez csak abban az esetben igaz, ha a beavatkozást gyakorlott specialista megfelelő klinikai háttér mellett végzi.

Ezek hiányában az is elmondható, hogy még egy egyszerű implantálásnak is lehetnek rizikó tényezői:

 • ha a beültetést gyakorlatlan fogorvos végzi, aki nem rendelkezik kellő tapasztalattal az implantálás terén,
 • ha az orvos CT felvétel hiányában tervez és műt, a beavatkozás közben komplikációk léphetnek fel (pl.: arcideg sérülés, szinusz nyálkahártya sérülés…stb.),
 • ha a páciens kontrollálatlan cukorbetegségben szenved (a gyógyulási időszak alatti magas vércukor szint az implantátum csontosodására van negatív hatással),
 • ha a páciens diagnosztizálatlan fogágybetegségben szenved (a gyulladásban lévő fogágy baktériumkolóniája ellehetetleníti az implantátum csontosodását),
 • ha a műtétet megelőző szanálás, azaz a gócok felszámolása nem történik meg, vagy nincs megfelelő szájhigiénia.

Online bejelentkezés