Fogbeültetés és fogpótlás árak – mennyibe kerül?

Fogbeültetés és fogpótlás árak – mennyibe kerül?

A foghiány típusa nagyban meghatározza, hogy milyen típusú és alapanyagú fogkorona, foghíd fogpótlás, vagy fix fogsor fogpótlás készülhet a páciensnek.

A kezelési tervek kivitelezésében a módszerek az újabb innovációk mind biztonságosabb és hosszú távon a legmegbízhatóbb megoldásokat teszik lehetővé és adnak a szájsebész munkájának mind nagyobb támogatást.

A foghiány mellett a páciens általános egészségi állapota, anatómiai sajátosságai, a csonthiány, vagy a csontminőség döntően befolyásolja az összeállított kezelési tervet és a fogpótlás, a fog implantátum árak végső alakulását.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

Fog implantátum árak és ami mögöttük van

Az implantációs piacon több száz féle implantátum elérhető mára, a különbséget a múltjuk, a kutatásaik és fejlesztéseik jelentik. Tehát a fog implantátum árak a kiválasztott implantációs rendszer nyújtotta akár több évtizedes kutatói munka és innovációk függvénye.

Szerencsére az implantátum beültetés eljárásról nem kell azért lemondanunk, mert a rá készülő fogpótlás híd árak túl magasnak bizonyulnak. Az évtizedek óta tartó folyamatos tanulmányozások fogpótlás lehetőségek sorát teszik elérhetővé, így biztosítva valamennyi páciensünknek a hosszú távú és stabil rögzülést biztosító fix fogpótlás készítését.

Egy műgyökér, vagy több, milyen lehetőségeink vannak?

Ha saját fogaink mellett foghiánnyal is küzdünk, következők lehetnek a megoldások: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.)

 • 1 db implantátumra: szóló fogkorona
 • 2-3 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
 • 4-5 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
 • 6 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd, vagy szóló koronák
 • 8 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd, vagy szóló koronák

Teljes fogatlanság esetén, a következő lehetőségeink vannak: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.):

 • 2-3 db implantátumra: fix fogsor az alsó állcsontra
 • 4-5 db implantátumra: felső fix fogsor; alsó vagy felső All-on-4 foghíd pótlás
 • 6 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, másnéven körhíd
 • 8 db implantátumra: Fix fogpótlás, azaz foghíd, másnéven: körhíd. (A több implantátum jobb az erőelosztást jelent.)

Melyik foghiányra, melyik a megoldás?

A szóló korona fog vagy a foghíd alapanyaga lehet fémötvözet vagy cirkónium a fémallergiával küzdőknek. Ha számunkra az elsődleges szempont az esztétikum, akkor a legélethűbb megoldást a teljes kerámia fogkorona jelenti. Esztétikumot támogatja még, ha az implantátumra nem fémszínű, hanem cirkónium, tehát fehér színű felépítmény kerül, ezzel viszont a fogpótlás árak is magasabb kategóriát képviselnek majd.

 impantátum

impantátum

Teljes foghiányra akár már 2 db implantátummal is megoldást jelent, mellyel implantátumra készülő legalacsonyabb fix fogpótlás árak biztosíthatók. A kivehető, ám mégis fixen rögzülő műfogsor, az implantátumon rögzített protézis óriási különbséget, életminőségbeli javulást nyújthat a kivehető fogsor viseléséhez képest. Véget érhet a frusztráció, melyet a folyton cserben hagyó műfogsor okoz, szabadságot és felszabadultságot nyerhetünk, ha végre búcsút inthetünk a műfogsor ragasztók garmadájának.

 impantátum

impantátum

Szintén teljes foghiány esetére, -amikor az életvitelünk, munkánk, közszerepléseink révén a legtermészetesebb és tökéletesen élethű fogpótlás a cél, több implantátum beültetése és magasabb technológiai megvalósítás mellett a csavarral, fixen rögzülő, tehát csak az orvos által eltávolítható All on 4 fogpótlás vagy ún. teljes körhíd készülhet, melynek alapanyaga az általunk választott fémkerámia vagy cirkónium.

5 egyszerű szempont, amelyen a fog implantátum árak és a fogpótlás árak múlnak

1. Páciens foghiányának típusa – hány fogimplantátum beültetésére lesz szükség a hiány megszüntetéséhez, a rágóképesség és esztétikum visszanyeréséhez.

2. Páciens egészségi állapota, csonthiány és csontminőség – a cukorbeteg páciens potenciálisan fogágybeteg is, tehát a készülő fogpótlást tekintve a legoptimálisabb verzióval magasabb fogpótlás ár várható, míg egy csonthiány pótlása esetén a beavatkozás mértékétől függően jelent majd összességében magasabb fogbeültetés árat.

3. Fog implantátum típusa és fajtája – az implantátum árak az implantációs rendszer piacon betöltött helyén túl az általuk nyújtott fejlesztésektől (feleületkezelés, csontminőséghez igazodó implantátum forma…stb.) és a vállalt garanciától függ.

4. Implantátum fogpótlás fajtája – a fogpótlás árak azon múlnak, hogy szóló fogkorona, foghíd, vagy speciálisabb implantátum protetikai elemeket igénylő All on 4 fogpótlás készül.

5. Választott fogpótlás anyaga – bár a fogpótlás fajtája bizonyos esetekben egyben meg is határozza a készülő fogpótlás anyagát (fix fogsor, vagy All on 4 fogpótlás), fogkorona vagy foghíd esetén a páciens dönti el, hogy fémötvözet alapú fémkerámia fogpótlás vagy a fémmentes lehetőségek a teljes kerámia vagy cirkónium korona közül választ.

Fogbeültetés árgarancia mellett

Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 60 napig! Nem kell azonnal döntened!

A kezelés elkezdése esetén pedig, végig a kezelés időtartama alatt, a tervben feltüntetett fogpótlás árak érvényesek!

 fogászati garancia

fogászati garancia

Az alábbiakban az implantátum beültetés árait találod. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

A fog implantátum árak az alábbiakat tartalmazzák:

 • Helyi érzéstelenítés;
 • szájüreg higiénés, műtéti előkészítése;
 • rendelői steril előkészület;
 • implantátum beültetése;
 • sebkezelés;
 • varratok elhelyezése;
 • utógondozás: tanácsadás, receptírás;
 • varratszedés;
 • műtét utáni szájápolási csomag (Tartalma: jégzselé, puha sörtéjű prémium fogkefe, hatékony seb körüli tisztításra, antibakteriális fogkrém).

Időtartam: 60 perc

Fogászati implantáció áraink az árlista menüpont alapján a következők:

Implantátum behelyezése – Implant Direct Legacy:

119 900 Ft

Implantátum behelyezése – Implant Direct InterActive:

129 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Replace:

159 900 Ft

Implantátum behelyezése – Nobel Active:

179 900 Ft

Kezelést végző orvosaink:

Dr. Barabás Péter

Dr. Barabás Péter

szájsebészet, implantológia
Szakorvosként különböző esztétikai, fogpótlástani, szájsebészeti és implantológiai eseteket lát el. A hiányzó fogak pótlására, a megfelelő rágófunkció és életminőség visszaállítása céljából implantátum beültetéseket végez.
Dr. Kovách Sándor

Dr. Kovách Sándor

szájsebészet, implantológia
Szakmája iránt rendkívül elhivatott, de ugyanakkor páciensközpontú szemlélettel dolgozik. Páciensei elsősorban a nyugalmát, a személyre szabott gondoskodását és a rájuk szánt töretlen figyelmét kedvelik a gyors és precíz kezelései mellett.
Dr. Patonay Lajos

Dr. Patonay Lajos

szájsebészet, implantológia
Több évtizedes tapasztalata révén biztos kézzel végzi a bonyolultabb beavatkozásokat is. Tekintélyt parancsoló megjelenéséről már az első kézfogással lehull a félelmetes szájsebész sztereotípiája.

Online bejelentkezés