Fogpótlás és fogbeültetés árak – mennyibe kerül?

Fogpótlás és fogbeültetés árak – mennyibe kerül?

A foghiány olyan egészségügyi probléma, melynek tartós megléte számos problémát (önbizalomhiány, rágási- és emésztési gondok, hangképzési zavarok) idéz elő. Éppen ezért szerencsésebb, ha időben, szakértők bevonásával előzzük meg a fogak elvesztését, de még így is létezik jó néhány olyan fog- vagy egyéb egészségügyi probléma, mely rövidebb vagy hosszabb távon a foghúzáshoz, majd pedig műgyökér beültetéshez vezethet:

 • a rosszul kontrollált cukorbetegség általános gyulladásos állapotot tart fent a szervezetben, mely fogágybetegséghez és a fogak elvesztéséhez vezet.

 • régebben gyökérkezelt, vagy nem kezelt fog gyökércsúcsnál betokozódhat a gyulladás, mely a csontszövet pusztulását okozza, majd a szomszédos fogat is menthetetlenné teszi.

 • ha gyökérkezelés során álút alakul ki vagy tűbetörés történik, az lehetetlenné teszi a megfelelő gyökértömés elkészítését és a fog maradéktalan gyógyulását.

Az éves fogászati kontrollal idejében kiszúrhatók a problémák, melyek így kisebb beavatkozással és jóval költséggel orvosolhatók. Egy beazonosítatlan gócos tünet esetén pedig érdemes mihamarabb fogászati kivizsgáláson is részt venni, hogy a fogaink értelmetlen elvesztését megelőzzük.

Hogyan zajlik a tervezési folyamat?

A foghiány típusa nagyban meghatározza, hogy milyen típusú és alapanyagú fogkorona, foghíd fogpótlás, vagy fix fogsor fogpótlás készülhet a páciensnek.

A foghiányok számán túl az is nagyon lényeges kérdés, hogy meddig halogattuk a fogászatot. Foghúzás után – bár a legtöbben jó ideig hallani sem akarnak fogorvosról – célszerű mihamarabb megterveztetni és hozzá is fogni a következő kezelésekhez. Így egyrészt lépésről lépésre láthatjuk mikor, mi történik velünk, másrészt plusz költségeket spórolunk meg. Idővel ugyanis a foghúzás helyén a csont sorvadni kezd, ami csontpótlást is szükségessé tehet az implantálás során.

Fogbeültetés árak Implantátummal

6 héttel a foghúzás után, vagy amikor először klinikára érkezik a páciens, egy implantációs konzultáción CT felvétel vagy röntgen készül, hogy a szájsebész a hiányzó fog helyére precízen megtervezhesse a műtéti beavatkozást. Kiszámítja az implantátumok méretét, az esetleg szükséges csontpótló mennyiségét és megadja a beavatkozás időtartamát. A CT felvétel 3 dimenziós képet ad a páciens egyedi anatómiájáról. A felvétel több irányból is kielemezhető, pontos információt ad a rendelkezésre álló csontkínálat mélyebb rétegeiről.

A digitális röntgen diagnosztika segítségével biztonságosabb a műtét, a precíz tervezésnek köszönhetően pedig hosszú távon is működőképes fogpótlás megoldások születhetnek.

A foghiány mellett tehát a páciens általános egészségi állapota, anatómiai sajátosságai, a csonthiány, vagy a csontminőség döntően befolyásolja az összeállított kezelési tervet és a fogpótlás, a fog implantátum árak végső alakulását. Egy implantációs beavatkozásnál a legfőbb nehezítő tényező, ha az orvos „vakon” tervezget, vagyis digitális röntgen diagnosztika (panoráma röntgen vagy CT felvétel) nélkül próbálja a menetrendet összeállítani. Ezzel nem csupán a kezelés válik rizikóssá, de egy a műtét során bekövetkező nem várt fordulat megdobhatja a beavatkozás majd a végső pótlás költségeit is.

Egy olyan klinika tehát, ahol évtizedes múlttal rendelkeznek a fogpótlások készítésében, ahol olyan szájsebészek dolgoznak, akik mögött több ezer sikeres implantálás és elégedett páciens áll, ahol a legmodernebb technika és diagnosztikus eszközök állnak rendelkezésre, egyben garanciát is jelent arra, hogy elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket és teljesen fájdalommentes lesz a gyógyulási időszak.

  Kérjen időpontot!

  Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

  Fog implantátum árak és ami mögöttük van

  Az implantációs piacon több száz féle fogászati implantátumot érhetünk el manapság. A különbséget a múltjuk, a kutatásaik és fejlesztéseik jelentik. Tehát a fog implantátum árak a kiválasztott implantációs rendszer nyújtotta akár több évtizedes kutatói munka és innovációk függvénye.

  Szerencsére az implantátum beültetés eljárásról nem kell azért lemondanunk, mert a rákészülő fogpótlás híd árai túl magasnak bizonyulnak. Az évtizedek óta tartó folyamatos tanulmányozások fogpótlás lehetőségek sorát teszik elérhetővé, így biztosítva valamennyi páciensünknek a hosszú távú és stabil rögzülést biztosító fix fogpótlás készítését.

  Egy műgyökér, vagy több? Milyen lehetőségeink vannak?

  Ha saját fogaink mellett foghiánnyal is küzdünk, következők lehetnek a megoldások: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.)

  • 1 db implantátumra: szóló fogkorona
  • 2-3 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
  • 4-5 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd
  • 6 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd vagy szóló koronák
  • 8 db implantátumra: több fog hiányát pótló foghíd vagy szóló koronák

  Teljes fogatlanság esetén, a következő lehetőségeink vannak: (Az implantátum számok állcsontonként értendők.):

  • 2-3 db implantátumra: fix fogsor az alsó állcsontra
  • 4-5 db implantátumra: felső fix fogsor; alsó vagy felső All-on-4 foghíd pótlás
  • 6 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, más néven körhíd
  • 8 db implantátumra: fix fogpótlás, azaz foghíd, más néven: körhíd. (A több implantátum jobb erőelosztást jelent.)

  Melyik foghiányra melyik a megoldás?

  A szóló korona fog vagy a foghíd alapanyaga lehet fémötvözet vagy cirkónium a fémallergiával küzdőknek. Ha számunkra az elsődleges szempont az esztétikum, akkor a legélethűbb megoldást a teljes kerámia fogkorona jelenti. Esztétikumot támogatja még, ha az implantátumra nem fémszínű, hanem cirkónium, tehát fehér színű felépítmény kerül, ezzel viszont a fogpótlás árak is magasabb kategóriát képviselnek majd.

  Fogbeültetés árak

  Fogbeültetés árak

  Teljes foghiányra akár már 2 db implantátum is megoldást jelent, mellyel implantátumra készülő legalacsonyabb fix fogpótlás árak biztosíthatók. A kivehető, ám mégis fixen rögzülő műfogsor, az implantátumon rögzített protézis óriási különbséget, életminőségbeli javulást nyújthat a kivehető teljes fogsor viseléséhez képest. Véget érhet a frusztráció, melyet a folyton cserbenhagyó műfogsor okoz. Szabadságot és felszabadultságot nyerhetünk, ha végre búcsút inthetünk a műfogsor ragasztók garmadájának.

  Teljes foghiány

  Teljes foghiány

  Szintén teljes foghiány esetére, amikor az életvitelünk, munkánk, közszereplésünk révén a legtermészetesebb és tökéletesen élethű fogpótlás a cél, több implantátum behelyezésével és magasabb technológiai megvalósítás mellett a csavarral, fixen rögzülő, tehát csak az orvos által eltávolítható All on 4 fogpótlás vagy ún. teljes körhíd készülhet, melynek alapanyaga az általunk választott fémkerámia vagy cirkónium.

  5 egyszerű szempont, amelyen a fog implantátum árak és a fogbeültetés árak múlnak

  1. Páciens foghiányának típusa, azaz hány fogimplantátum beültetésére lesz szükség a hiány megszüntetéséhez, a rágóképesség és esztétikum visszanyeréséhez.

  2. Páciens egészségi állapota, csonthiány és csontminőség. A cukorbeteg páciens potenciálisan fogágybeteg is, tehát a készülő fogpótlást tekintve a legoptimálisabb verzióval magasabb fogpótlás ár várható, míg egy csonthiány pótlása esetén a beavatkozás mértékétől függően jelent majd összességében magasabb fogbeültetés árat.

  3. Fog implantátum típusa és fajtája – az implantátum árak az implantációs rendszer piacon betöltött helyén túl az általuk nyújtott fejlesztésektől (felületkezelés, csontminőséghez igazodó implantátum forma) és a vállalt garanciától függ.

  4. Implantátum fogpótlás fajtája – a fogpótlás árak azon múlnak, hogy szóló fogkorona, foghíd vagy speciálisabb implantátum protetikai elemeket igénylő All on 4 fogpótlás készül.

  5. Választott fogpótlás anyaga – bár a fogpótlás fajtája bizonyos esetekben egyben meg is határozza a készülő fogpótlás anyagát (fix fogsor vagy All on 4 fogpótlás), fogkorona vagy foghíd esetén a páciens dönti el, hogy fémötvözet alapú fémkerámia fogpótlás vagy a fémmentes lehetőségek a teljes kerámia vagy cirkónium korona közül választ.

  Fogbeültetés árgarancia mellett

  Minden fog implantátum konzultáción kiadott kezelési terv esetén garantáljuk a kezelési árakat, a kiállítástól számított 30 napig! Nem kell azonnal döntened!

  Kezelést végző orvosaink:

  A fogbeültetés a legmodernebb fogászati megoldás, ha foghiányunkra keresünk olyan tartós és esztétikus megoldást mely megjelenésre leginkább a saját fogra hasonlít. A műgyökér beültetése ma már rutineljárásnak számít, de persze mindez csak abban az esetben igaz, ha a beavatkozást gyakorlott specialista megfelelő klinikai háttér mellett végzi.

  Ezek hiányában az is elmondható, hogy még egy egyszerű implantálásnak is lehetnek rizikó tényezői:

  • ha a beültetést gyakorlatlan fogorvos végzi, aki nem rendelkezik kellő tapasztalattal az implantálás terén,
  • ha az orvos röntgen vagy CT felvétel hiányában tervez és műt, a beavatkozás közben komplikációk léphetnek fel (pl.: arcideg sérülés, szinusz nyálkahártya sérülés…stb.),
  • ha a páciens kontrollálatlan cukorbetegségben szenved (a gyógyulási időszak alatti magas vércukor szint az implantátum csontosodására van negatív hatással),
  • ha a páciens diagnosztizálatlan fogágybetegségben szenved (a gyulladásban lévő fogágy baktériumkolóniája ellehetetleníti az implantátum csontosodását),
  • ha a műtétet megelőző szanálás, azaz a gócok felszámolása nem történik meg, vagy nincs megfelelő szájhigiénia.

  Kérjen időpontot!