Egy jól felszerelt fogászati rendelőnek fontos részei a digitális röntgenkészülékek, így például

  • a panorámaröntgen
  • és az intraorális kisröntgen,

amelyek nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a diagnosztikában.

Csak az ilyen professzionális képalkotó berendezések segítségével lehet alapos és precíz az állapotfelmérésünk, és csak a röntgenképekkel mérhetjük fel minden kétséget kizáróan a szájüregedet.

A röntgen a mi harmadik szemünk, amivel tisztán látjuk, hogy milyen problémával küzdesz, és amivel még a kezelés előtt aprólékosan megtervezhetünk mindent.

 panoráma röntgen budapest

panoráma röntgen budapest

A legtöbbször használt panorámaröntgennel teljes képet kapunk a fogazatodról, míg a kisebb területet mutató intraorálisröntgen nagyfelbontású képet mutat az adott problémáról.

A fogröntgen sok más mellett segít detektálni a szuvas területeket és a fogínyvérzés okát, valamint megmutatja a fogíny és a csont sorvadását, a gyulladásos gócokat és a cisztákat.

Éppen ezért elengedhetetlen segítség a góckutatás és a rákszűrés során, illetve a fogmegtartó kezelések, a szájsebészeti beavatkozások vagy a fogszabályozás megtervezése előtt.

A képalkotó eljárással még a kezelések megkezdése előtt észrevehetjük a rejtett problémákat, ezáltal könnyedén felvázolhatjuk neked a lehetséges megoldásokat, valamint a kezelési tervet. A képet kivetítve egyszerűen meg tudjuk mutatni a neked az érintett területeket, így a kezelést megelőző kommunikáció is zökkenőmentes.

A fogröntgen emellett teljesen biztonságos, hiszen a digitális rásegítés miatt csak minimális sugárzást bocsát ki, ez pedig nem terheli meg a szervezetedet.

Kérjen visszahívást

 panoráma röntgen

panoráma röntgen

CT felvétel

Azokban az esetekben, amikor a digitális röntgenfelvétel alapján nem pontosan állapítható meg a diagnózis, a CT felvétel segíthet a részletek kiderítésében. A fogászati CT felvétel valójában egy 3 dimenziós röntgenfelvétel, amin a legapróbb részletek is észrevehetőek, a kezelések még pontosabban tervezhetőek. Leggyakrabban implantációs műtétek előtt készítjük, azért, hogy pontosan meg tudjuk ítélni, hogy hová lehet implantátumot beültetni. Ezen kívül még a gyökérkezeléseknél alkalmazzuk egyre gyakrabban, hogy pontsan meg tudjuk állapítani a fog gyökerén levő gyulladás mértékét, ami azért fontos, mert ez meghatározza a kezelés sikerességét. A CT felvétel során csak arról a területről készítünk felvételt, ami a kezeléshez szükséges, így felesleges sugárterhelésnek nem teszünk ki.

A CT egyébként sem jár nagyobb röntgensugárzással, mint a digitális röntgenfelvétel, ezért teljesen veszélytelen, és rutinszerűen alkalmazható.

  • digitális röntgenfelvétel során a hagyományos röntgenfelvétel sugárzásának töredékét alkalmazzuk

  • a röntgenképet számítógép jeleníti meg, sokkal részletgazdagabb, mint a hagyományos felvétel

  • a jobb minőségű képen könnyebb a diagnózis

  • digitális formában tárolt felvételt készítünk, amit ha kéred akkor CD-re ki tudunk írni, vagy akár elküldjük e-mailben

  • három dimenziós CT felvételt alkalmazunk, ha ez a diagnózishoz szükséges

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogröntgen és CT felvétel áraink az árlista menüpont alapján

Panoráma röntgenfelvétel:

7 900 Ft

Intraorális röntgenfelvétel:

3 900 Ft

3D CT felvétel – kis térfogatú:

11 900 Ft

3D CT felvétel – nagy térfogatú:

19 900 Ft

3D CT + panoráma felvétel együtt:

17 900 Ft

Teleröntgen felvétel:

7 900 Ft

Időtartam: 10 perc

A kezelést végző orvosaink:

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.