Egy jól felszerelt fogászati rendelőnek fontos részei a digitális röntgenkészülékek, így például

  • a panorámaröntgen
  • és az intraorális kisröntgen,

amelyek nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a diagnosztikában.

Csak az ilyen professzionális képalkotó berendezések segítségével lehet alapos és precíz az állapotfelmérésünk, és csak a röntgenképekkel mérhetjük fel minden kétséget kizáróan a szájüregedet.

A röntgen a mi harmadik szemünk, amivel tisztán látjuk, hogy milyen problémával küzdesz, és amivel még a kezelés előtt aprólékosan megtervezhetünk mindent.

 panoráma röntgen budapest

panoráma röntgen budapest

A legtöbbször használt panorámaröntgennel teljes képet kapunk a fogazatodról, míg a kisebb területet mutató intraorálisröntgen nagyfelbontású képet mutat az adott problémáról.

A fogröntgen sok más mellett segít detektálni a szuvas területeket és a fogínyvérzés okát, valamint megmutatja a fogíny és a csont sorvadását, a gyulladásos gócokat és a cisztákat.

Éppen ezért elengedhetetlen segítség a góckutatás és a rákszűrés során, illetve a fogmegtartó kezelések, a szájsebészeti beavatkozások vagy a fogszabályozás megtervezése előtt.

A képalkotó eljárással még a kezelések megkezdése előtt észrevehetjük a rejtett problémákat, ezáltal könnyedén felvázolhatjuk neked a lehetséges megoldásokat, valamint a kezelési tervet. A képet kivetítve egyszerűen meg tudjuk mutatni a neked az érintett területeket, így a kezelést megelőző kommunikáció is zökkenőmentes.

A fogröntgen emellett teljesen biztonságos, hiszen a digitális rásegítés miatt csak minimális sugárzást bocsát ki, ez pedig nem terheli meg a szervezetedet.

Kérjen visszahívást

 panoráma röntgen

panoráma röntgen

CT felvétel

Azokban az esetekben, amikor a digitális röntgenfelvétel alapján nem pontosan állapítható meg a diagnózis, a CT felvétel segíthet a részletek kiderítésében. A fogászati CT felvétel valójában egy 3 dimenziós röntgenfelvétel, amin a legapróbb részletek is észrevehetőek, a kezelések még pontosabban tervezhetőek. Leggyakrabban implantációs műtétek előtt készítjük, azért, hogy pontosan meg tudjuk ítélni, hogy hová lehet implantátumot beültetni. Ezen kívül még a gyökérkezeléseknél alkalmazzuk egyre gyakrabban, hogy pontsan meg tudjuk állapítani a fog gyökerén levő gyulladás mértékét, ami azért fontos, mert ez meghatározza a kezelés sikerességét. A CT felvétel során csak arról a területről készítünk felvételt, ami a kezeléshez szükséges, így felesleges sugárterhelésnek nem teszünk ki.

A CT egyébként sem jár nagyobb röntgensugárzással, mint a digitális röntgenfelvétel, ezért teljesen veszélytelen, és rutinszerűen alkalmazható.

  • digitális röntgenfelvétel során a hagyományos röntgenfelvétel sugárzásának töredékét alkalmazzuk

  • a röntgenképet számítógép jeleníti meg, sokkal részletgazdagabb, mint a hagyományos felvétel

  • a jobb minőségű képen könnyebb a diagnózis

  • digitális formában tárolt felvételt készítünk, amit ha kéred akkor CD-re ki tudunk írni, vagy akár elküldjük e-mailben

  • három dimenziós CT felvételt alkalmazunk, ha ez a diagnózishoz szükséges

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogröntgen és CT felvétel áraink az árlista menüpont alapján

Panoráma röntgenfelvétel:

6 900 Ft

Intraorális röntgenfelvétel:

2 900 Ft

CBCT felvétel – kis volumen:

9 900 Ft

CBCT felvétel – nagy volumen:

19 900 Ft

Időtartam: 10 perc

A kezelést végző orvosaink:

Dr. Koncz Zsófia

Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika
Szívéhez közel álló terület a gyökérkezelés és az esztétikai fogászat. Szeret olyan munkát kiadni a kezéből, mely a legközelebb áll természeteshez. Az esztétika tárgykörében az aranymetszés jelentősége érdekli újabban, melynek a fogászatban betöltött szerepéről kutató munkát is végzett.
Dr. Daubner Roland

Dr. Daubner Roland

konzerváló fogászat, protetika
Egykori páciensként pontosan tudja, hogy a betegek olyan orvos székébe ülnek be szívesen, akiben megbíznak, aki törekszik a maximális fájdalommentesség elérésére és akihez szívesen, félelem nélkül térhetnek vissza. Munkájában a minőség nem opció, hanem egy önmagával szembeni alapelvárás.
Dr. Borbély Judit

Dr. Borbély Judit

konzerváló fogászat, protetika
Diplomám 2001-ben történt megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján dolgozom, 2011-ben egyetemi adjunktusi majd 2013-ban egyetemi docensi kinevezést szereztem. Szakterületem az esztétikai fogászat és a CAD/CAM technológia, azaz a fogpótlások tervezésének és készítésének számítógépes lehetőségei.
Dr. Sas Krisztina

Dr. Sas Krisztina

konzerváló fogászat, protetika
Akkor köteleződött el végleg az esztétikus fogpótlások készítése iránt és választotta hivatásaként, amikor meglátta benne a precíz munkával kivitelezhető egyediséget és szépséget és megtapasztalta a páciensek erre irányuló igényét. Így nem csupán esztétikus, de egészséges mosolyt is alkothat egy művészi vénával megáldott fogorvos.
Dr. Kőnig János

Dr. Kőnig János

konzerváló fogászat, protetika
Harmadik generációs fogorvosként a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján kezdte pályafutását. Az esztétikai fogászat, valamint a hagyományos és implantációs fogpótlások készítése jelentik számára azt a területet, melyben igazán ki tud teljesedni és képességei legjavát vetheti latba a hozzá forduló páciensek kezelésében.
Dr. Barabás Péter

Dr. Barabás Péter

szájsebészet, implantológia
Szakorvosként különböző esztétikai, fogpótlástani, szájsebészeti és implantológiai eseteket lát el. A hiányzó fogak pótlására, a megfelelő rágófunkció és életminőség visszaállítása céljából implantátum beültetéseket végez.
Dr. Schekk Anna

Dr. Schekk Anna

konzerváló fogászat, protetika
Anna gyermekkori álma vált valóra, amikor orvosként lediplomázott. Azon szerencsések közé tartozik, akik számára a munkája a hivatása. A természetesség és szépség iránti ösztönös vonzódása vezette az esztétikai fogászat irányába. Magával ragadta a mosoly és az arc harmóniája, annak finomítása vagy éppen megalkotása.
Dr. Kovách Sándor

Dr. Kovách Sándor

szájsebészet, implantológia
Szakmája iránt rendkívül elhivatott, de ugyanakkor páciensközpontú szemlélettel dolgozik. Páciensei elsősorban a nyugalmát, a személyre szabott gondoskodását és a rájuk szánt töretlen figyelmét kedvelik a gyors és precíz kezelései mellett.
Dr. Koncz Andrea

Dr. Koncz Andrea

parodontológia
Andrea olyan munkahelyen szeret dolgozni, ahol már felismerték a fogágy egészségének fontosságát és a szakterület felelősét partnerként ismerik el más kezelések során is. A parodontológiai kezelés szoros orvos-beteg együttműködést kíván, ettől alakulhat ki az a bizalom, amely feltétlenül szükséges az eredményes kezeléshez és a hosszútávú sikerhez.
Dr. Mihály Eszter

Dr. Mihály Eszter

konzerváló fogászat, protetika
Munkája során végül is az esztétikai fogászat választotta ki magának. Az arc karakterének újra alkotása, a koronák, héjak, mosolyok ejtették rabul a szívét.
Dr. Kelemen Anikó

Dr. Kelemen Anikó

konzerváló fogászat, protetika
A törékenynek tűnő, ám mindig mosolygós doktornő munkájában igazi maximalista, melyhez a színvonalat szakmai továbbképzésekkel és a legmodernebb technológiák megismerésével és alkalmazásával tartja fent.
Dr. Kerekes Fanni

Dr. Kerekes Fanni

fogszabályozás, esztétikus fogászati kezelések
Saját fogszabályozódása következtében és szakmai érdeklődése okán is a szakterülete mára a szenvedélye lett, amelyet tökéletesen kiegészít korábbi és folyamatosan egyre bővülő ismeretanyaga az esztétikai fogászat birodalmából.
Dr. Patonay Lajos

Dr. Patonay Lajos

szájsebészet, implantológia
Több évtizedes tapasztalata révén biztos kézzel végzi a bonyolultabb beavatkozásokat is. Tekintélyt parancsoló megjelenéséről már az első kézfogással lehull a félelmetes szájsebész sztereotípiája.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.