Egy jól felszerelt fogászati rendelőnek fontos részei a digitális röntgenkészülékek, így például

  • a panorámaröntgen
  • és az intraorális kisröntgen,

amelyek nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a diagnosztikában.

Csak az ilyen professzionális képalkotó berendezések segítségével lehet alapos és precíz az állapotfelmérésünk, és csak a röntgenképekkel mérhetjük fel minden kétséget kizáróan a szájüregedet.

A röntgen a mi harmadik szemünk, amivel tisztán látjuk, hogy milyen problémával küzdesz, és amivel még a kezelés előtt aprólékosan megtervezhetünk mindent.

 panoráma röntgen budapest

panoráma röntgen budapest

A legtöbbször használt panorámaröntgennel teljes képet kapunk a fogazatodról, míg a kisebb területet mutató intraorálisröntgen nagyfelbontású képet mutat az adott problémáról.

A fogröntgen sok más mellett segít detektálni a szuvas területeket és a fogínyvérzés okát, valamint megmutatja a fogíny és a csont sorvadását, a gyulladásos gócokat és a cisztákat.

Éppen ezért elengedhetetlen segítség a góckutatás és a rákszűrés során, illetve a fogmegtartó kezelések, a szájsebészeti beavatkozások vagy a fogszabályozás megtervezése előtt.

A képalkotó eljárással még a kezelések megkezdése előtt észrevehetjük a rejtett problémákat, ezáltal könnyedén felvázolhatjuk neked a lehetséges megoldásokat, valamint a kezelési tervet. A képet kivetítve egyszerűen meg tudjuk mutatni a neked az érintett területeket, így a kezelést megelőző kommunikáció is zökkenőmentes.

A fogröntgen emellett teljesen biztonságos, hiszen a digitális rásegítés miatt csak minimális sugárzást bocsát ki, ez pedig nem terheli meg a szervezetedet.

Kérjen visszahívást

 panoráma röntgen

panoráma röntgen

CT felvétel

Azokban az esetekben, amikor a digitális röntgenfelvétel alapján nem pontosan állapítható meg a diagnózis, a CT felvétel segíthet a részletek kiderítésében. A fogászati CT felvétel valójában egy 3 dimenziós röntgenfelvétel, amin a legapróbb részletek is észrevehetőek, a kezelések még pontosabban tervezhetőek. Leggyakrabban implantációs műtétek előtt készítjük, azért, hogy pontosan meg tudjuk ítélni, hogy hová lehet implantátumot beültetni. Ezen kívül még a gyökérkezeléseknél alkalmazzuk egyre gyakrabban, hogy pontsan meg tudjuk állapítani a fog gyökerén levő gyulladás mértékét, ami azért fontos, mert ez meghatározza a kezelés sikerességét. A CT felvétel során csak arról a területről készítünk felvételt, ami a kezeléshez szükséges, így felesleges sugárterhelésnek nem teszünk ki.

A CT egyébként sem jár nagyobb röntgensugárzással, mint a digitális röntgenfelvétel, ezért teljesen veszélytelen, és rutinszerűen alkalmazható.

  • digitális röntgenfelvétel során a hagyományos röntgenfelvétel sugárzásának töredékét alkalmazzuk

  • a röntgenképet számítógép jeleníti meg, sokkal részletgazdagabb, mint a hagyományos felvétel

  • a jobb minőségű képen könnyebb a diagnózis

  • digitális formában tárolt felvételt készítünk, amit ha kéred akkor CD-re ki tudunk írni, vagy akár elküldjük e-mailben

  • három dimenziós CT felvételt alkalmazunk, ha ez a diagnózishoz szükséges

Online bejelentkezés

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Fogröntgen és CT felvétel áraink az árlista menüpont alapján

Panoráma röntgenfelvétel:

6 900 Ft

Intraorális röntgenfelvétel:

2 900 Ft

CBCT felvétel – kis volumen:

9 900 Ft

CBCT felvétel – nagy volumen:

19 900 Ft

Időtartam: 10 perc

A kezelést végző orvosaink:

Dr. Koncz Zsófia

Dr. Koncz Zsófia

konzerváló fogászat, protetika
Szívéhez közel álló terület a gyökérkezelés és az esztétikai fogászat. Szeret olyan munkát kiadni a kezéből, mely a legközelebb áll természeteshez. Az esztétika tárgykörében az aranymetszés jelentősége érdekli újabban, melynek a fogászatban betöltött szerepéről kutató munkát is végzett.
Dr. Daubner Roland

Dr. Daubner Roland

konzerváló fogászat, protetika
Egykori páciensként pontosan tudja, hogy a betegek olyan orvos székébe ülnek be szívesen, akiben megbíznak, aki törekszik a maximális fájdalommentesség elérésére és akihez szívesen, félelem nélkül térhetnek vissza. Munkájában a minőség nem opció, hanem egy önmagával szembeni alapelvárás.
Dr. Borbély Judit

Dr. Borbély Judit

konzerváló fogászat, protetika
Diplomám 2001-ben történt megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján dolgozom, 2011-ben egyetemi adjunktusi majd 2013-ban egyetemi docensi kinevezést szereztem. Szakterületem az esztétikai fogászat és a CAD/CAM technológia, azaz a fogpótlások tervezésének és készítésének számítógépes lehetőségei.
Dr. Sas Krisztina

Dr. Sas Krisztina

konzerváló fogászat, protetika
Akkor köteleződött el végleg az esztétikus fogpótlások készítése iránt és választotta hivatásaként, amikor meglátta benne a precíz munkával kivitelezhető egyediséget és szépséget és megtapasztalta a páciensek erre irányuló igényét. Így nem csupán esztétikus, de egészséges mosolyt is alkothat egy művészi vénával megáldott fogorvos.
Dr. Kőnig János

Dr. Kőnig János

konzerváló fogászat, protetika
Harmadik generációs fogorvosként a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján kezdte pályafutását. Az esztétikai fogászat, valamint a hagyományos és implantációs fogpótlások készítése jelentik számára azt a területet, melyben igazán ki tud teljesedni és képességei legjavát vetheti latba a hozzá forduló páciensek kezelésében.
Dr. Barabás Péter

Dr. Barabás Péter

szájsebészet, implantológia
Szakorvosként különböző esztétikai, fogpótlástani, szájsebészeti és implantológiai eseteket lát el. A hiányzó fogak pótlására, a megfelelő rágófunkció és életminőség visszaállítása céljából implantátum beültetéseket végez.
Dr. Kovách Sándor

Dr. Kovách Sándor

szájsebészet, implantológia
Szakmája iránt rendkívül elhivatott, de ugyanakkor páciensközpontú szemlélettel dolgozik. Páciensei elsősorban a nyugalmát, a személyre szabott gondoskodását és a rájuk szánt töretlen figyelmét kedvelik a gyors és precíz kezelései mellett.
Dr. Koncz Andrea

Dr. Koncz Andrea

parodontológia
Andrea olyan munkahelyen szeret dolgozni, ahol már felismerték a fogágy egészségének fontosságát és a szakterület felelősét partnerként ismerik el más kezelések során is. A parodontológiai kezelés szoros orvos-beteg együttműködést kíván, ettől alakulhat ki az a bizalom, amely feltétlenül szükséges az eredményes kezeléshez és a hosszútávú sikerhez.
Dr. Mihály Eszter

Dr. Mihály Eszter

konzerváló fogászat, protetika
Munkája során végül is az esztétikai fogászat választotta ki magának. Az arc karakterének újra alkotása, a koronák, héjak, mosolyok ejtették rabul a szívét.
Dr. Kelemen Anikó

Dr. Kelemen Anikó

konzerváló fogászat, protetika
A törékenynek tűnő, ám mindig mosolygós doktornő munkájában igazi maximalista, melyhez a színvonalat szakmai továbbképzésekkel és a legmodernebb technológiák megismerésével és alkalmazásával tartja fent.
Dr. Kerekes Fanni

Dr. Kerekes Fanni

fogszabályozás, esztétikus fogászati kezelések
Saját fogszabályozódása következtében és szakmai érdeklődése okán is a szakterülete mára a szenvedélye lett, amelyet tökéletesen kiegészít korábbi és folyamatosan egyre bővülő ismeretanyaga az esztétikai fogászat birodalmából.
Dr. Patonay Lajos

Dr. Patonay Lajos

szájsebészet, implantológia
Több évtizedes tapasztalata révén biztos kézzel végzi a bonyolultabb beavatkozásokat is. Tekintélyt parancsoló megjelenéséről már az első kézfogással lehull a félelmetes szájsebész sztereotípiája.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.