Szűnni nem akaró fogfájás, amitől nem tud aludni a pici? Átvirrasztott éjszaka és aggódás a másnapi kezelés miatt?

Sok szülő küzd hasonló problémával, pedig a gyerekeknek is szükségük van a segítőkész szakemberekre és a gyors kezelésekre.

Amikor viszont jó fogászatot választasz, akkor búcsút mondhatsz a felesleges aggodalomnak, hiszen nincs több kétség és félelem a fogorvosi széktől. És ennek a picik mellett te fogsz a legjobban örülni.

Kicsiként kezdődik minden!

Ha úgy gondolod, hogy gyermekkorban elhanyagolható a picik szájhigiéniája, hiszen a tejfogak idővel úgyis kiesnek, akkor olvass tovább, hogy megcáfolhassunk néhány tévhitet.
A felnőttként csillogó szép és egészséges mosolyt ugyanis a gyermekkori odafigyelésnek is köszönhetjük! Nincs irigylésre méltóan ép és szabályos nagykorú fogazat időben elkezdett szájápolás nélkül!
A Clinident ezért kiemelt figyelmet szentel a gyermekfogászatnak is, és olyan rutinos csapattal dolgozik, amelynek tagjai megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a fiatalok kezelését illetően.
Nekünk az a célunk, hogy a kicsik időben megtanulják a helyes szájápolás fontosságát, így felnőve nem kell a szükségesnél többször fogorvoshoz menniük.
Szülőként te is ez szeretnéd, jól gondoljuk?

 tejfog

tejfog

Online bejelentkezés

Miért fontos a gyermekfogászat?

A felnőttkori gondoskodó hozzáállás a megfelelő gyermekkori szájhigiéniával kezdődik.

Felejtsük el azokat a tévhiteket, hogy:

  • a tejfogakat nem kell ápolni, elvégre közel sem olyan fontosak, mint a maradó fogak.
  • a fogmosást elég 3 éves korban elkezdeni, fogkrémet pedig ráérünk még ennél is később használni.
  • a flouridok gyermekkorban inkább károsak.
  • a szuvas fogakat nem szükséges kezelni.

A tejfogak épsége létfontosságú, ha egészséges maradó fogat szeretnénk, és ehhez az kell, hogy már 18 hónapos kortól elkezdjük a játékos fogtisztítást, és hogy a lyukas fogakat mielőbb kezeltessük.
A fiatalon elhanyagolt szájhigiéniának ugyanis súlyos következményei lehetnek: a kicsik nem tanulják meg a helyes szájápolás alapjait, így később sem gondoskodnak fogaikról, ezáltal megnő a szuvasodás és az ínybetegség kialakulásának veszélye.
A helytelen szájhigiénia miatt szükségtelenül sok fogászati kezelésre is sor kerülhet, márpedig ilyenkor is igaz a megállapítás:
• A jóból is megárt a sok!
Hogy miért mondjuk ezt?
Azért, mert gyermekeinket kellemetlen élményeknek tesszük ki, ha a fogorvosi látogatás a megelőzés helyett állandóan csak a kezelésekről szól. Ezek rossz emlékké válnak, és alapvetően befolyásolhatják felnőttkori hozzáállásukat a fogászatról.
Szülőként pedig ezt te sem akarhatod.
Főleg, hogy az ilyen problémáknak az alapvető szájápolási szokások betartásával, kiegyensúlyozott és egészséges étrenddel, valamint évenkénti kontrollal könnyedén elejét veheted.
A lyukas tejfogak ráadásul ugyanúgy fájnak, és a maradó fogak is csak abban az esetben tudnak egészségesen kibújni, ha a kicsik szája mentes a káros baktériumoktól.

Foglaljon időpontot telefonon: 06 1 801 2250

 gyermekfogászat

gyermekfogászat

 fogmosás

fogmosás

Tanítsuk meg a szájhigiéniát, és kezeljük időben a problémát!

Gyermekeink számára a legrosszabb, amit tehetünk, ha:
• nem tanítjuk meg nekik a megfelelő szájhigiénia alapjait,
• nem figyelünk oda az egészséges étkezésre,
• és nem kezeltetjük időben a tüneteket okozó tejfogakat.
A szülők hajlamosak engedni gyermekeknek, ha a lefekvés előtti fogmosás elhagyásáról vagy egy kicsivel több édességről van szó.
De te ne érezd magad rossz szülőnek, amiért megálljt parancsolsz az édesség féktelen nassolásának vagy a durcásan visszautasított fogmosásnak.

Bejelentkezés telefonon: 06 1 801 2250

Kérjen visszahívást

 fogszabályozás gyermekeknek

fogszabályozás gyermekeknek

Miért válaszd a Clinident gyermekfogászatot?

  • a gyermekfogászati rendelés alkalmával a rendelőnk és a váró is gyermekbarát légkörbe alakul át, plüssmackók és mesekönyvek várnak

  • a gyermek “fogorvos néni”-nk a gyerekek kedvence, bájos, kedves és a fogászati kezelések játékos formában zajlanak, fájdalommentesek

  • klinikánkon a gyermekfogbetegségek megelőzéséért prevenciós programot alakítottunk ki.

  • a tökéletes diagnózia felállításához a gyermekfogászaton lézeres fogszuvasodás vizsgálatot végzünk a professzionális DIAGNOdent rendszerrel, így még a legapróbb zománc problémák is felszínre kerülnek.

  • megszerettetjük a gyermekekkel a fogászatot, hogy későbbi felnőtt korukban is szívesen járjanak kontrollra, hiszen a megelőzés mindig sokkal-sokkal jobb, mint a már kialakult problémát orvosolni.

Az alábbiakban találja a főbb kezeléseket és azok árait. A megadott kezelési időtartam csak tájékoztató jellegű, páciensenként nagyobb eltérések is lehetnek.

Gyermekfogászati áraink az árlista menüpont alapján

Tejfogak eltávolítása:

6 000 – 9 000 Ft

Tejfog tömés:

12 000 Ft

Tejfog elcsiszolása, impregnálás :

7 000 Ft

Tejfog trepanálás:

6 000 Ft

Myofunkcionális fogszabályozó trénerek:

25 000 – 45 000 Ft

Barázdazárás – Maradófog:
11 500 Ft

A gyermekfogászati kezeléseinket végző orvosaink:

Dr. Szabó Violetta

Dr. Szabó Violetta

gyermekfogászat
A doktornő gyermekkorától fogva határozott elhivatottságot érzett a fogorvosi szakma iránt. Még az egyetemi tanulmányai idején eldöntötte, hogy tudását, valamint a kedves, barátságos és játékos személyiségét a gyermekfogászat területén, az ifjú páciensek gyógyításának szolgálatába állítja.
Dr. Kerekes Fanni

Dr. Kerekes Fanni

fogszabályozás, esztétikus fogászati kezelések
Saját fogszabályozódása következtében és szakmai érdeklődése okán is a szakterülete mára a szenvedélye lett, amelyet tökéletesen kiegészít korábbi és folyamatosan egyre bővülő ismeretanyaga az esztétikai fogászat birodalmából.

Online bejelentkezés

A csillaggal jelölt mezőket kérjük mindenképpen töltse ki.